söndag, april 16, 2017

Nästan internationell

Nu ska jag börja med att beklaga att gårdagens inlägg aldrig blev publicerat. Det var inte meningen. Suck. Det var säkert alldeles för sent för mej för bloggande igår kväll. 
Ikväll är det inte stort bättre för klockan närmar sig midnatt med rasande fart. Skall dock försöka komma ihåg att klicka på knappen Publicera innan jag stänger av, men jag lovar inget! :)

Vet ni vad? Jo, här blåser det internationella vindar utan att jag behöver ta mej väldigt långt borta. Det är kul. Jag är nästan internationell. Jag har fått träna alla de få språk jag kan utom kanske då finskan, men den kan tyvärr knappast räknas som internationell, eller hur?

Det började ju redan i fredags då jag fick träna på min västnyländska med ekenäsborna. Sedan fortsatte det igår då jag både träffade ålänningar, lovisabor, en esbobo, en liljendalbo och värmlänningar. Idag har det fortsatt med en liljendalbo, värmlänningar, valkombor och tyskar. Så jag har pratat dialekt, nästan värmländska, lite tyska, engelska och förstås svenska. Det ni. Sjutton vad jag skulle vilja kunna språk riktigt ordentligt. Skulle vara kul att kunna och hinna gå en kurs och få lära sig tyska, franska, spanska, italienska, engelska... uj, nu blev det svårt att välja...

Jag har visat framfötterna i köket och åstadkommit...

... en smörgåstårta

... kokat en bondost, som nu är nästan slut, så den måste ha varit god?

... och bakat en påskchokladtårta. Känner ni igen dekorationerna i mitten? 

Vi har alltså haft gäster idag i två omgångar. Så härligt att kunna träffas, njuta av bordets gåvor och umgås. 


Och nu, nu ska jag ta hand om disken, innan jag rotar bland våra böcker för att hitta nånting att läsa i sängen. 

#blogg100_2017_47

Inga kommentarer: