lördag, april 29, 2017

Gurkburkar

- Nu är gurkfabriken igång. Kan du hämta de där gurkorna åt mej, frågade min hulda mor i telefonen igår.
Självklart fixade jag det och levererade över tre kilo gurkor åt henne. Det gick ju, som vi kanske minns inte så bra i torsdags. :)

Det lönade sig att leverera gurkor igår, för se vad vi har fått:
Tre burkar med himmelskt goda ålandsgurkor. Mums! Vi kommer inte att kunna vänta tills de så att säga har "satt sig". Åh, nej, här kommer gurkorna att försvinna i rasande takt. Tack mamma!

Jag försökte vara förnuftig i mataffären igår och undvek att gå förbi godishyllan där allt påskgodis var nedsatt med -50%. Farligt, farligt, för jag längtade efter sega godisar efter alla chokladägg. Men ser ni, ibland har jag lite karaktär, så jag gick via tidningshyllan till kassorna. Inte för att det är stort bättre förstås, för jag skall ju inte ha tidningar heller. Men hellre tröstläsa än tröstäta, inte sant?

- Finns det månne korsordstidningar här, frågade den lilla pigga damen av mej när jag stod och bläddrade lite förstrött i en tidning.
- Jo, där, svarade jag och pekade.
- Där finns åtminstone Bra Korsord.
Damen ryggade förskräckt tillbaka:
- Nej, nej, jag skall bara ha lätta kryss. Jag började med det här sidu i vintras.  Jag har Året Runt och dom klarar jag ganska bra nu, men där blir ibland tomma rutor, som är svåra att fylla i.
- Har du provat googla, frågade jag uppmuntrande.
Hon lyste upp i brett leende, lika brett, som Hangö kex.
- Du sa det! Att jag inte har tänkt på det förut. Nu har jag köpt ett lexikon helt i onödan.
- Glad midsommar, ropade hon och försvann mot kassorna.
- Tack detsamma, hojtade jag tillbaka. 
Så vände hon sig om och frustade ut i ett hjärtligt skratt:
- Jag menade nog valborg.
Jag skrattade också och svarade:
- Jag förstod det.


Som sagt, tidningshyllan är inte hälsosam den heller. Jag kom hem med en alldeles ny tidning eller bok, som de själva har valt att kalla den. Jag blev så himla glad över att finna någonting helt nytt, så jag måste ju bara ha den. Det är ett norskt förlag Orage As, som har gett ut den här. Kädentaitoja kaikille blir översatt till svenska ungefär: Hantverk för alla. Här finns stickmönster, virkmönster och symönster. De är hopplockade från tidningarna Simply Sewing, Simply Crochet, Simply Knitting och the Knitter. Ingen av modellerna verkade direkt bekant när jag i morse bläddrade igenom tidningen.


Det var den här sjalen, som fick mej på fall. Mönstret är från Österrike. Tyvärr är inte garnet anpassat för finska förhållanden, så jag vet inte vilket sorts garn, som går att använda här istället, kanske Lace Ferner Wolle. Det är ju österrikiskt det med.


Bland virkmönstren är detta min stora favorit och vad månne det beror på? ;)

Här snöar det igen och stormar. Tidigare på dagen fick jag för mej att det var ett riktigt bra vårväder och gick ut för att ta en liten promenad. Det är ju bra att vara ute i friska luften. Jag hann inte långt förrän jag var genomfrusen och fick återvända hem och in. Man kan inte vara ute utan vare sig handskar eller mössa. Brrr!

Nu väntar jag att far i huset och den äldsta och den yngsta sonen ska hitta hit. Undrar vad de riktigt har hittat på när de inte syns ännu. Hoppas att de inte har blivit på vägen, söndrat min bil.
Om jag sätter mej ner med min sockstickning är jag säker på att de dyker upp omedelbums, för så brukar det vara.

Ha nu en riktigt fin lördagskväll.

  #blogg100_2017_60

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gurkorna ser läckra ut! Får du dela med dig av receptet?

Och tack för en rolig blog!

Inge sa...

Tack för det. Receptet är inte hemligt. Jag frågar av mamma, så lägger jag in det på bloggen så fort jag har fakta på hand.