onsdag, april 12, 2017

Nästan som på julafton

I morse när jag slog upp mina gråblå klockan halvsex fick jag gnugga mej en och annan gång i ögonen och till sist måste jag dessutom sätta glasögonen på näsan: Marken var alldeles vit av snö! Nä, fyy, jag kröp tillbaks ner under täcket och drömde om varma stränder och solglitter på vågorna. Sedan sov jag lugnt nästan till halvnio. Så skönt med sovmorgon. I morgon blir det också sovmorgon, ja sovmorgnar blir det väl nu i en veckas tid framöver, hoppas jag.

Igår var det nästan som på julafton, dock utan snö. Jag kom hem från jobbet i grannstaden fullastad med gåvor:

Här en värdefull flaska. Den innehåller björksav från Ebboskogarna. Hälsosamt och bra. Ja och gott också fastän min hulda moder inte riktigt tror på det. Tack, så glad för flaskan med innehåll!

En gul våreld med ett chokladägg. Blommorna lyser som små soliga rosor. Tack, lyser upp min tillvaro.

Och en gul krysantemum. Tack, den lyser upp vårt matbord.

Och när far i huset kom hem hade han med sig en...
... marknadskringla. Den försvann mycket fort, så idag fanns endast en tom plastpåse kvar. Det var samma vänliga och omtänksamma människa, som hade köpt marknadskringlan och skickat den med far i huset, som hade köpt de fina kakdekorationerna. Tack, så gott och precis vad jag behövde, som inte själv hann besöka marknaden igår!

Så många fina gåvor. Jag är så rörd och tacksam och faktiskt lite omtumlad. Tänk att jag får så härliga presenter.

#blogg100_2017_43

2 kommentarer:

Tarja Ekholm sa...

Kaikkea kivaa oletkin saanut :)! Mutta todellakin, lunta en kaipaisi enää yhtään! En ihmettele, että viipurin rinkeli hävisi niin nopeasti, se on hyvää. Ihanaa pääsiäistä teille!

Inge sa...

Jo, olen todella saanut kivoja lahjoja. Hyvää pääsiäistä teillekin!