lördag, april 01, 2017

Liten plastlåda

Tre gånger gick jag förbi den igår, den lilla plastlådan. Första gången grävde jag i den lite förstrött, men äh, jag skulle ju inte ha nånting...
Fjärde gången stannade jag vid lådan och tog mej en närmare titt.
Det som fick mej på fall var den där lilla plastrullen med Muminfigurer! Den syns knappt här på bilden. Sakerna var snyggt radade i lådan. I en glasburk fanns tjockare snören av olika slag och i en annan  skosnören. I lådan fanns också en plastficka med olika mönster utritade, två häftiga längre dragkedjor i neonfärger och två linjaler. Vidare fanns det broderimaterial till den där välkommenskylten, dock icke ramen.

Och så fanns där en färdigt broderad liten tavla. Jag tror inte att jag skulle ha tålamod med sånt här. Borde jag ändå pröva?

Plastfickan är intressant. Här är tovade möss, men jag misstänker att det är en färdig pysselsats, som man har kunnat beställa. På det bruna pappret finns spännande grejer utritat. Kanske någonting för nån sykunnig? :)

Den här påskpuppen fick mej dock att gå igång på alla cylindrar och göra det slutgiltiga köpbeslutet. Alldeles tydligt är det nån händig människa, som har avstått från sina skatter. Det goda med den här lådan är ju att det här då inte är garn. Jippiii! Men jag fick ju garn igår, så...

Och det bästa av allt, far i huset, som fnyste åt min anskaffning, gissa vad? Jo, här hemma gick han lika ivrigt igenom lådan, som jag gjorde före köpbeslutet! :) Far i huset fick alla skosnören. Det var väl snällt av mej?

Jag hittade också den här tunna boken från år 1980.

Jag skulle inte ha tagit den om det inte varit för att den innehåller retrovirkmönster. Jag fick den dessutom på köpet. Det är rätt farligt att vandra omkring på återvinningscentralen och försöka hitta en stadig stol åt mamma! Inte bra när det fastnar grejer i händerna. :)

Apropå påskpuppen ännu, du har väl inte missats Drops påskkalender? Och nu borde jag ju ändå ha köpt gult garn, fastän stickväninnan B avrådde mej från det!

Far i huset ser för övrigt med förskräckelse på mina garnnystan. Han föreslår att vi skulle ha en tävling och se vem som lyckas bygga högsta garntornet. Är det nån som vågar vara med? :)

Hos oss har det snöat idag, men nu har det slagit om till regn. På förmiddagen har vi haft far i husets vän och hans vän på besök. Småningom skall jag rusta iväg mej för att gå på Big Band konsert i stan med självaste Jukka Kuoppamäki, som gästartist. Jag hoppas att han åtminstone sjunger Blå och vit.

Önskar er alla en riktigt skön lördagskväll!

#blogg100_2017_32

Inga kommentarer: