söndag, maj 28, 2017

Inbjudan

Sen söndagskväll och här sitter jag. Far i huset återvände just hem, så nu kan jag varken hoppas på att få hit Gere eller hitta Greven av Luxemburg! :) Men det gör inget, för jag hinner inte med varken den ena eller den andra nu ändå.

Sköna söndag är alltså snart slut och det blir måndag.
Gissa vad den här dårfinken gjorde i natt? 
Nä, alltså, inte alls det ni nu tror utan nånting helt annat.

Jag läste... och läste... och läste... en skräckroman! Hela natten faktiskt, för varje gång jag släckte lampan och slöt ögonen började jag oroa mej för Lukas. Hur skulle det gå för honom. Så då måste jag läsa lite till... och så lite till... och ännu lite till. Och plötsligt började det dagas utanför sovrumsfönstret och klockan var redan 4!!! Inte klokt alltså. Halvslumrade lite oroligt för att vakna igen lite över 8 och läsa det intensiva slutet. Huh huh. Och jag som inte tyckte att det var en farlig bok alls.
Både mamma och minstingen har i kväll förbjudit mej att ta i en endaste en bok till om jag beter mej på det där sättet. Hmm... Men det är det jag alltid sagt: Jag somnar inte när jag läser! Minstingen tyckte att jag skall börja läsa kiosklitteratur eller chick lit istället. Och så tycker han att det är konstigt att jag inte kan se på pang-pang filmer när jag ändå läser skräckromaner!

Söndag är också vilodag och det har jag gått in för idag med gott resultat. Inte gjort så mycket mera än stickat och diskat. Bjöd på gårdagens matrester åt bastugästerna, som hade med både egen ved och bjöd på bastuöl. Supergäster, alltså!

I veckan var det inte endast en tidning, som fanns i postlådan. Nej, där hittades också en sån här fin inbjudan:
Blev glatt överraskad. Hade inte trott att det skulle bli nån fest den här skolavslutningen, men hej vad jag bedrog mej! Härligt. Nu återstår endast gåvobekymret... hmm...

Önskar er alla en riktigt bra start på inkommande vecka!

Och nu, nu kan jag börja räkna på fingrarna, för snart har 100 bloggdagar gått. Det ni!
 #blogg100_2017_90

2 kommentarer:

Anonym sa...

... sent igår kväll undrade jag varför Inge ännu inte bloggat. Plötsligt förstod jag: hon ordnar ju! Och hon kan inte sluta med ordnandet.
Då såg jag henne framför mej hur hon ordnar. Men nej, hon ordnade inte utan läste deckare nästan hela natten. Bra gjort. Riktigt bra tidsfördriv!
Men jag såg Inge framför mej bärande tomma kipsor o kopsor, korgar, paffaskar, brickor; i vilka hon sedan tömde "skrot o värdefullt" från borden sina/deras.
Tömmande o putsande alla möjliga ytor, men nej, hon valde att läsa deckare om Lukas o de va bra de! Det är också ett ordnande.
Från hobbyrummet får dock INGET kastas! skriver Inge. Där skall vi finna en annan lösning. T.ex. stora ordentliga näverkorgar, på väggen ovanom o bredvid varandra.
Och i dessa stora bykkorgar: garn ~ garn ~ garn ~ garn ~ garn .... Alltså: korgarna blir uppsatta på väggen (men bultar behövs inte).

Inge sa...

Ordnandet får vila en liten tid, tror jag. Måste fixa lite annat först, men schhh... det är än så länge en hemlighet.