torsdag, maj 18, 2017

Ordningsbekymmer

Ja, alltså nu handlar det här inte om att få ordning på far i huset. Nä, tyvärr det projektet får jag allt ge upp. Jag kan ju inte ändra på honom, utan enbart på mej själv, så är det ju.

MEN, alltså idag när unga husbonden dök upp här konstaterade han:
- Så råddigt ni har det.

HUPS! Gissa vem, som har varit i farten? Precis, jag i egen hög person, men...

... jag har alltså ordningsbekymmer! Ordentligt har jag sparat alla mönster jag gillar i plastfickor för att de skall hållas prydliga och rena. Nu skulle det då gälla att mappa in dem, men...
... ja, alltså vilken sorts ordning ska jag nu då ha? Stickat och virkat skilt? En mapp med sjalar och halsdukar? Hör ponchona till den mappen också? Sockor och vantar i en annan mapp? Skall mössorna till den mappen? En mapp för baby- och barnkläder? Och en mapp för inredningsgrejs, som dynor, disktrasor, filtar osv? Och resten heter Blandat? Eller skall det vara en skild mapp för påsk- och julgrejer?

Hjääälp, jag blir galen. Jag får liksom ingen ordning. Nu sjunger jag som Lars Winnerbäck!
Tror ni att det hjälper om jag sover på saken? Är det nån av er därute, som känner för att ordna upp röran? För inte finns det väl någonting trevligare än att mappa in stick- och virkbeskrivningar?

Själv skall jag i varje fall nu skicka iväg två jobb e-postar och sedan inta horisontalläge, för det börjar vara på tiden.

#blogg100_2017_79

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så stolt när min karl (inte car = bil) genast hittade nya skosnören till sina arbetsskor. Tack vare att jag hade ordnat skosaker in i en liten snygg låda. Stolt ! 8-)

Men det existerar så många andra saker som inte är ordnade. Ordna = har det med "ord" att göra eller kanske "rodna". Snart får vi besök hit hem, 2 veckor besök hos oss.

Månne jag rodnar när hon ser att jag inte har ordning? Har sovit över det redan många nätter men vet inte vad jag ska göra. Abwarten und Tee trinken.

Inge sa...

Grattis! Det är alltid bra att ha ordning och reda. Själv har jag en benägenhet att hastigt städa inför besök av gäster. När jag då får någonting viktigt i min hand tänker jag: "Jag sätter det på ett säkert ställe". Sånt är inte så smart för sedan kommer jag inte ihåg var det där säkra stället är. Och så blir det ett sökande utan like.

Mina mönster borde jag nog få sorterade så att jag skulle få ordning på dem och hitta lättare det jag söker. Så fort jag har hittat på ett system ska det väl ordna sig.