torsdag, maj 25, 2017

Och ännu en tidning

Oj, precis nu ringde mr J till far i huset och gissa vad de diskuterar?
Jo, förstås om bultar!!! De är för långa, fastrostade, för korta och jag vet inte allt vad. Medan de talas vid i telefon hinner jag slänga in ett blogginlägg. Sedan ska vi kanske iväg till min mamma, men bara OM det börjar regna och så ser det ut just nu. Det vill säga, som om det skulle börja regna. Bra, då behöver jag inte gå ut och vattna mina blommor, men kanske jag borde gå ut och prata med dem lite ändå?

Jag har suttit här och jobbat på datorn tidigare idag. Plötsligt dök det upp orangeklädda gubbar i mitt synfält. De mätte vart de nya lyktstolparna skall komma. Gissa om jag hade velat gå ut och fråga om deras satellitredskap? Far i huset fick riktigt hålla i mej. Han tyckte att jag inte hade nånting där och göra.
- Du ska inga störa dem, sa han med bestämd röst. 
Haaa, en frilansjournalist måste ju få vara nyfiken på hur saker och ting fungerar, inte sant?

Igår kväll fick vi besök av far i husets kompis. De satt och förbättrade världen medan jag stickade. Bra arbetsfördelning, inte sant?
Kompisen med fru skall flytta in till stan så fort de hittar lämplig bostad. Snart är det väl enbart far i huset och undertecknad, som bor kvar på landet.

Igår dök den här härligt somriga tidningen upp (eller är det ner?) i postlådan.

Oj, oj, här finns mycket, som jag skulle vilja... men, men, jag borde få åtminstone två tröjor färdiga först, virka en hatt, sticka ett sockpar färdigt och sticka färdigt förra årets bolero och.... Hur i hela fridens dar kan jag ha så mycket på gång?

Och det värsta av allt: Jag borde STÄDA! Uj, uj, uj.
Är nån av er intresserade av att ordna upp:

a) i sovrummet?
b) i hobbyrummet?
c) på datorbordet?

Det blir ingen lön, men man kan få X antal garnnystan! :)
Jag måste nog hålla med äldsta sonen, som alltid säger att det skall vara rena och fria ytor. Just precis det och inte en massa småkrafs, som ska sorteras och plockas hit och dit. Suck!

Och vet ni vad dottern dessutom hotar med? Jo, att hobbyrummet måste bli ett babyrum!!! Har ni hört, så tokigt? Var ska jag få alla garnnystan placerade då? Hmmmm...
Å andra sidan, babyn kanske blir en pysslare av stora mått om han/hon vistas i rätt miljö?

Ha nu en riktigt skön helgkväll!


 #blogg100_2017_87

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har små tips till dej. Ta tomma korgar, i alla storlekar som du hittar, eller pappaskar, eller serveringsbrickor (senare kanske du börjar undra vart de har försvunnit....) Gå till hobbyrum eller datorrum (sovrum inte så bra med askar). Töm allting från bordet eller ytan in i dessa behållare. Torka bordet, ytan, njuuuut av åsynen, rena fria ytor!! beröm dej själv:-*. Sedan: börja kasta bort innehåll från behållarna, en åt gången. Men! spring inte hit o dit med prylar utan hitta på ett system för:

kasta bort, kanske behålla, behålla, ge bort åt annan. Glöm inte att berömma dej själv. ;-)

Och kom ihåg inget springande hit o dit. Inte ens om katten vill ut just då. >:o

Nu skall jag gå ut och lite vattna blommor (först hänger jag upp byket, ute). Och prata med blommorna; men på vilket språk? Jag frågar dem.

Juu, jag har två olivplantor. Med en av dem pratade jag italienska - sedan tänkte jag kanske den är grekisk - så började jag säga "Kalimendera" eller sånt åt den. På italienska pratade jag bella bella oliva prego olivas prego, gracias. Får se om de får oliver denna sommar. Kanske de vill höra finska?

Inge sa...

Tack för tipset! Jag ska sätta det bakom örat. Från hobbyrummet får dock INGET lastas!
Mina blommor verkar till all tur förstå svenska. Men kanske jag ska testa på andra språk och se om de blir så förskräckta att de blommar, som aldrig förr! :)