tisdag, maj 16, 2017

Krockar

Idag har jag på eftermiddagen försökt åstadkomma ett stickcafé här hemma alldeles för mej själv. Det är ju tisdag idag. Men det gick inte så bra. Far i huset vägrade baka sådana där godsaker man får på det riktiga caféet. När jag nästan klämde fram en tår sträckte han sig så långt som till att koka tevatten. Jag fick sedan göra rågbrödsmackan alldeles själv enligt konstens alla regler med salladsblad, korv och gurka.

Målsättningen med mitt egna lilla stickcafé var att få flera tiotals centimeter stickat på mitt senaste projekt. Men se nej, det gick inte. Far i huset hade en massa han tyckte att jag borde göra. Katterna å sin sida tyckte det var roligt att se mej stiga upp och sätta mej ner i en ojämn takt då de ville ut och så in igen. Till råga på allt hade jag själv satt på tvättmaskinen, som också pockade på uppmärksamhet.
Det var bara att andas djupt, bita ihop och inse att det inte blir till nånting med mitt stickande. Borde jag kanske odla någon annan hobby istället?

I det här läget gjorde jag det man alltid skall göra när det känns lite kråtigt (= jobbigt). Jag ringde mamma! Dessvärre var hon i upplösningstillstånd. Hon hade det ännu kråtigare och svor ve och förbannelse över sin internetuppkoppling (den var totalt oskyldig), sin dator (lika oskyldig den) och Firefox (ett helt oskyldigt program). Ja, och mamma var faktiskt också helt oskyldig!

Jag kunde dessvärre inte hjälpa per telefon, så jag tog bilnycklarna och handväskan och susade iväg.  Nån fördel skall väl mamma ha av alla datanördar? :)
Och det klarade sig när vi äntligen fattade hur vi skulle komma förbi krånglet på den där hemsidan. Varför finns instruktionerna enbart på finska? Hur har man tänkt där? Inga svenska kunder, tack?
Skönt dock att det inte var något värre och nu får vi hoppas att det reder sig framöver.

Jag tycker inte om när det krockar, när två eller tre evenemang går samtidigt. Så är det i lördag:
Hit var det tänkt att tre små gummor från stan skulle bege sig. Galet billigt garn kan ju aldrig vara fel! Fast nej, vi skall ju inte ha mera garn, men... 
Jag har inte varit på det här evenemanget på något år, så det skulle ha varit superduper kul att delta i år, men... måste göra nånting helt annat i lördag.
En möjlighet skulle ha varit att åka ut på fågelskådning med Österstjernan, men det kan jag inte heller göra...

Annat som krockar är Lentävä Lapanens sommardag med digert innehåll den 10.6. Där finns möjlighet till bland annat både frivolitet och makramé samt en massa härliga föreläsare och inspiratörer. Åååh, men troligtvis väljer jag hembygdsdagen på Kycklings istället.

Min vän konstaterade i måndags att det finns 12 veckoslut under sommaren, så det blir helt enkelt krockar. Det kan inte hjälpas. Man måste välja vad man vill se och uppleva. Låter ju bra, men ibland blir jag så paralyserad att jag helt enkelt väljer att stanna hemma och det är ju inte alls bra.
Nej, fy för krockar!

#blogg100_2017_77

Inga kommentarer: