lördag, augusti 11, 2018

En sån tur!

- Kom med nu, bad äldsta sonen igår då han och fadern skulle bege sig till västra grannstaden.
- Nä, jag hinner int. Jag ska...
- Vi far alla, avbröt morfar i huset mycket bestämt.
- Men jag ska ju...
- Du får köpa garn i Återvinningscentralen.
- Men dom brukar ju int ha någo garn.
- Kom nu så åker vi.

Alla mina protester och vädjanden var helt förgäves. Jag hade sett fram emot lite lugn och ro och framförallt lite tid för handarbetande. Men se nej. Det gick då rakt inte, så jag följde snällt med till Återvinningscentralen.

Det första jag fick syn på var den här...
...nystanvindan. Den tog jag direkt i min famn och såg mej omkring, för där det finns en nystvinda finns det högst troligt också garn, inte sant?

Och jag hade en sån tur att jag hittade garn! 400 g av Austermanns Fusion. Morfar i huset hickade till och såg helt förstörd ut. Stackarn! Men lovat är lovat.

Jag hittade också tre tidningsställ, så nu får jag lite ordning på mina sticktidningar igen. Tror jag alltså! Ena stället hade färdigt plastfickor i sig. Också de kommer ju till användning då utskrivna eller utrivna mönster skall sparas.

Jag hittade en fin Upo stekpanna i gjutjärn, som jag inhandlade åt minstingen. Och när morfar i huset aldrig blev färdig så började jag titta runt ännu en gång och hittade då tre små påsar med onödigheter:
Men kanske knapparna behövs en vacker dag. Det kan man ju inte veta säkert.

Morfar i huset å sin sida köpte ett skåp för sina noter, en liten vävstol (!) och en liten trähylla. Vad han skall med minivävstolen till vet jag inte och i den lilla hyllan hade han tänkt placera böcker. Med tanke på att vi sorterar och skall ha bort grejer, så var det här inget bra varv i Återvinningscentralen. Liten tröst är dock att vi lämnade en hel plastlåda full med nya oanvända cd-skivor där. Så vi fick i varje lite grejer bort hemifrån.

Här hemma väntade minstingen och vi for iväg till min hulda moder efter ett varv till stan. Vi sa hejdå åt lillsyrran, som nu styrt kosan tillbaka till västra grannlandet. Just nu gungar hon och sönerna på böljan den blå. Jag var hemma först efter klockan 22 och då orkade jag inte mera göra något vettigt.

Idag har jag varit iväg på Parkfest till grannkommunen. Där bjöd marthorna på lunch.
Jag valde grönsakssoppan med orientalisk twist. Den var riktigt god. Till efterrätt serverades en smaskig rabarberkräm. Matavgiften var frivillig och gick till att skaffa motionsredskap till parken för seniorerna. Bra initiativ.
Förstås träffade jag många trevliga människor. En av dem var en flitig dam, som hade virkat hela 35 fina kassar/axelremsväskor.
- Hon gör på beställning, förklarade hennes stolta make. Men då protesterade frun och sa att hennes handleder inte längre håller för sådant virkande. Sånt är inte roligt, i synnerhet inte när man kommit igång och inte vill göra annat än virka.
Jag handlade lite närmatsprodukter, bland annat en eko-odlad gurka, innan jag skyndade mej hem.

Och medan jag var borta så hade morfar i huset ordnat upp i hobbyrummet och vet ni vad? Jo, han avstod från den lilla hyllan och placerade den i mitt hobbyrum. En sån tur jag har som har en så snäll karl!

Väl hemma hann jag knappt byta kläder och sitta ner förrän lilla gullungen dök upp. Sedan var det full rulle hela eftermiddagen tills det var dags för lilla M och hennes familj att återvända hem.

Och nu, nu borde jag skriva lite. Men jag tror att jag ska försöka få lite ordning i garderoberna. Morfar i huset har snällt fixat en stång och hängt upp krokar i den ena garderobsdelen och där ska jag nu få hänga min kläder. Underbart!

Hoppas att ni alla har en riktigt skön lördagskväll!

Inga kommentarer: