tisdag, juni 20, 2023

För varmt

Vet ni, gårdagens härliga kalas tog på bisin så till den milda grad att han sov ända till klockan elva på förmiddagen idag! Ur min synpunkt sett, så hade halva dagen redan gått då.
– Vi far efter deln. Det är för varmt att göra någonting annat, sa bisin min efter att han fått i sig frukosten, eller snarare brunschen.
– Eh, vänta lite, jag måst få det här färdigt först, svarade jag som jobbade på datorn.

Bilkylaren pekade österut och...

... så hamnade jag hit igen, i världens tråkigaste butik, bisin mins favoritställe. Kön till betjäningsdisken var lång, så jag hann strosa omkring några varv. Och då hinner jag konstigt nog plocka på mej ett som annat...
... katternas midsommar är i varje fall räddad. Det blir lyxigt värre med biff och fisk.
I rena rama desperation började jag till och med titta på verktygsbackar. Kanske jag kunde ha nån nytta av dem, som handarbetsförvaring? Men, nej, de uppfyllde inte riktigt mina kvalitetskrav.

Nu kan det förstås hända att ni tänker: "Nå, varför stannar int det där fruntimret i bilen då?" Nå, självklart inte, om man inte får lämna hundar ensamma i en varm bil, så än mindre får man lämna fruar i en varm bil. Tänk hur heta fruarna kan bli då!

Nästa gång jag ska iväg till Motonet med bisin min, så tar jag stickningen och egen pall med och så sätter jag mej i den svalaste gången och stickar!

Idag fick jag överge min skruttasocka, så det blev inget sockbörjan nummer två här inte. Igår på kalaset var det lite funderingar kring om det är för varmt att sticka på sommaren. Men se nej, det är det nu inte! Man kan lugnt övergå från yllegarn till bomullsgarn. Själv skulle jag allra helst virka just nu, men samtidigt skulle jag faktiskt vilja få nånting färdigt också. Och det går ju inte om jag lämnar sockstickningen på hälft.

Bra saker idag:
  • Att än en gång få vakna utan väckarklocka!

  • Efter Motonet körde bisin min hit, till Langinkoski. Detta för att trösta mej. Och jag hade tid att sticka några varv på ett annat projekt, som fick följa med på utfärden. Det är så lugnande att ha en stickning på baksätet. Bara liksom veta att den finns där ifall bisin min fastnar nånstans. Det enda som behövs nu på sommaren är ju en sittplats utomhus och då gör det inget om jag får vänta på honom hur länge som helst.

  • Bisin min tyckte att vi skulle göra en liten avstickare från vår rutt och sen åka hem och laga mat. Då protesterade min mage högljutt och vi hamnade här på "minaretrestaurangen" i östra grannkommunen. Lövbiffen fick man till specialpris med gröna medlemskortet. Och joo, den var riktigt god. Det är länge sen jag har ätit på det där etablissemanget, så det blev en positiv överraskning. Ytterligare en positiv överraskning var att bisin min åt upp den grillade squashen! Det ni, nu kanske jag kan utvidga grönsakslistan på vår egen meny?!

  • Mätta och belåtna gjorde vi en avstickare till Struka. Om slussen är i användning, alltså renoverad redan, vet vi inte för det började regna, så det var bara att styra hemåt.

  • Min skolycka är fortfarande total. Det här paret var det sista i affären och storleken perfekt för mina fötter. Och vet ni, jag struntar totalt i om de är "tantiga" eller töntiga, för de är så sköööna på fötterna. Det är lätt att gå med dem och både knän, vrister och ja, fötterna är tacksamma över det här inköpet från igår.

  • På hemvägen hann vi förbi i grannbyn och säga ett kort hej till Lillan. Hon bjöd på grillad säl till middag!

  • Från vår postlåda fiskade jag upp den här tidningen. Det blir intressant kvällsläsning! Och det bästa av allt, eftersom jag var till postlådan, så såg inte bisin min den här tidningen och har liksom inget att gnälla över! Han tycker, och det med rätta, att tidningshögarna här i huset bara växer och växer...

Önskar er alla en skön onsdag!



Inga kommentarer: