söndag, juni 25, 2023

KyJy – 1

Tänään aamulla sain ensimmäisen KyJy2023-projektin valmis. Nopea ja kiva virkkausta. Ihana lanka!

1. Virkattu kesähattu
Aloitus: 24.6.2023
Valmis: 25.06.2023
Langan menekki: 104 grammaa
Lanka: Catania, Schachenmayr, 2 kertaisena
Virkkuukoukku: 5 
Ohje: Virkad sommarhatt, s. 28 Allers nro 18 2023
Suunnittelija: Anna Vedda, hatun lieri on minun keksintö!


1 Virkad sommarhatt
Start: 24.6.2023
Färdig: 25.6.2023
Garn: Catania, Schachenmayr, virkade med dubbelt garn
Åtgång: 104 g
Virknål: 5
Mönster: Virkad sommarhatt s. 28 i Allers nr 18 2023
Design: Anna Vedda, men jag breddade brättet, har alltså inte följt mönstret slaviskt.

Jaha, va sa ni nu då? Nu fick jag mitt första KyJy2023-projekt färdigt i ett litet nafs. Och ja, alltså KyJy betyder nu från midsommarnatten till julnatten och som vanligt 20 projekt påbörjade senast sista september. Få se om jag orkar fullfölja det hela. Har ju ännu 12 ogjorda projekt kvar från vinteromgången. 🙈
Men lite roligt måste man väl få ha, eller hur.

Tyckte att den här hatten såg konstig ut och var beredd på att det inte kommer att lyckas. Men på provhuvudet ser den riktigt bra ut. Som sagt så gjorde jag bredare brätte och lade till några varv. Tycker att det blev bättre så. Catania är helt ljuvligt bomullsgarn att virka med. AV två nystan är det där, som är knutet runt banderollen det enda som blev kvar. Bra uträknat, eller hur?

Mitt på dagen försvann bisin min idag och han tog min bil. Han körde söderut och kom inte ens hem till middagen! Han umgicks med sina systrar och bra så. Själv agerade jag som en hemmafru från 1950-talet och gjorde middagen färdig i tid och väntade på mannens hemkomst. Men äldsta sonen och undertecknad orkade inte vänta på att få äta, för vi var så hungriga. Bisin min kom hem en timme senare och fick äta riktigt ensam i köket. Stackaren! Men han fick i varje fall mat. Han påstod att han var jättehungrig, men jag undrar allt, för han hade blivit bjuden på rabarberpaj.

Bisin min är värd lite ledig tid. Han har nämligen tvättat vardagsrumsfönstren och gardinerna igår. I morse hängde han upp dem. Strongt gjort.

Bra saker idag:
  • Fick mitt första KyJy2023-projekt färdigt redan idag. Tjohoo! Det gick snabbt och var riktigt roligt att virka.

  • Perfekt väder för sockstickning, så jag påbörjade KyJy2023-projekt nummer två. Eftersom ett stort åskmoln parkerade just här ovanför, så kunde jag vare sig dammsuga, tvätta eller diska. Vill ju inte att en enda av dessa livsnödvändiga maskiner går sönder!
    Så bäst alltså att ta det lugnt och sticka!

  • Ingen huvudvärk eller trötthet idag, för den här flaskan var den enda med alkoholhalt, som jag drack igår.
Önskar er alla en riktigt bra ny vecka.

Inga kommentarer: