söndag, juni 18, 2023

Fantastisk natt

Kära vänner, hoppas att ni inte har smält bort. Själv har jag suttit framför datorn halva dagen och den alstrar minsann värme. Har fortfarande en del e-post oskriven, men det får snällt vänta till i morgon.

Igår var det en fantastisk natt.
I ärlighetens namn var jag minst sagt tveksam då bisin min igår kväll ville att jag skulle följa med honom och kolla på sjöfåglar. Jag valde att åka med, för jag kom på att det kanske är skön svalka vid vattnet.

Bisin min körde söderut, så långt det gick och där träffade vi på den här familjen:

Skäggdoppingar. Hanen var mycket vaksam och skyddade sin familj väl. Mellan verserna dök han och kom upp långt från utgångsplatsen med en silvrig fisk i munnen. Den fick ungarna dela på.
Beklagar att bilden är suddig, men bisin min har inte läst instruktionerna för sitt bamseobjektiv. Idag letade jag efter instruktionsboken på nätet och printade ut den åt honom. Han fick en och annan aha-upplevelse. Nu får vi hoppas på bättre bilder nästa gång!

På väg ner till Stenbron stannade vi vid grillen. Man kan inte spana efter fåglar på tom mage!

Så här fin utsikt hade jag från bänken där jag satt och stickade på min socka. Det var riktigt, riktigt skönt.

I solnedgången körde vi vidare till Backstens strand. Där överraskade vi två badflickor, som just hade fått på sig kläderna. Jag stannade inte länge på bryggan, för myggorna älskar mej och blir därför alldeles för närgångna. Jag har försökt förklara för dem att kärleken inte är ömsesidig och att de ska hålla sig på behörigt avstånd. Men si nej, inte lyder dom inte. Resultatet är att en del blir mosade och andra hinner göra stora kliande utslag på mej. Bäst alltså att fly in tillbaka i bilen.

Vi tog ännu en sväng via simstranden, men där låg ett par omslingrade på stranden, så vi smög oss försiktigt tillbaka. Enligt bisin min häckar en uggla där i närheten och den skulle han vilja fånga på bild. Nåjo, det går inte med hans bamseobjektiv på stativet, för ugglan är snabbare i vändningarna än vad han är. Igår var dessutom min kamera utan ström i batteriet. Det blev en hel del fotat på Liljendaldagarna! Och ingen av oss hade alltså kollat batteriet i kameran. Bisin min säger att vi ska köpa ett nytt extra batteri till min kamera. Men jag är tveksam, ytterst tveksam och funderar rätt mycket på hur länge en digikamera håller. Bisin min tror förstås att den håller i flera tiotals år, men allt med digi är ju tyvärr slit och släng.
Hemma var vi vid midnatt och det var ett härligt ljus och skön svalka.

Bra saker idag:
  • Fick undangjort en arbetsuppgift, lite finslipning återstår.

  • Äldsta sonen städade ur kylskåpet. Skönt.

  • Han tömde också diskmaskinen.

  • Och jag fick på tvättmaskinen. Så inget mera hushållsarbete här idag!

  • Bisin min lagar middag: Nypotatis och köttbullar. Mums!
Önskar er en riktigt spännande och skön måndag!




Inga kommentarer: