tisdag, juni 06, 2023

Bokpaket

Låt mej börja med att konstatera att igår kväll var jag riktigt, riktigt snäll. Jag satt riktigt tyst i min stickfåtölj. Inte ens strumpstickorna klirrade för jag använde min favorit, bambustickor! Bisin min fick se på sina älskade nyheter bäst han ville. Igår tjatades det förstås om de pågående regeringsförhandlingarna. Suck! Ja och så har förstås ännu en karl/gubbe inom politiska kretsar betett sig oacceptabelt mot unga kvinnor. Verkar som om makt förblindar. Suck igen!
Som sagt, nyheter är inget för mej. Tacka vet jag stickning och virkning, barn och barnbarn, vänner och... 

Vet ni, det har hänt konstiga saker i min kalender! I princip skulle den vara tom sånär som på det snabba garnmötet i stan igår, lunch och stickcafé imorgon och kalas i lördag. Men helt plötsligt ska jag iväg på ett möte nu på torsdag och pressinfo i fredag. Det blir liksom inte många tomma dagar kvar den här veckan. Verkligen konstigt!

Bra saker idag:

  • Hann få iväg min text före deadline, trots att jag steg upp först efter klockan nio!

  • Kom äntligen in i personalsystemet så att jag fick iväg timlärarnas reseräkningar. Nu föll det en sten från mitt hjärta. Det här är såna saker jag inte vill att ska bli liggande. Jag vet precis hur det är att vara timlärare, så...

  • Kunde värma rester från gårdagens middag till lunch. Tjohoo!

  • Lyckades lösa A-korsordet i förra veckans Allers. Nu måste jag väl nog få köpa en ny?

  • Skönt med en semestrande son hemma. Han har klippt gräset!

  • Och han körde iväg till stan och tankade bilen medan bisin min åt innan han skulle iväg. Som vanligt hade bisin min jättebråttom, för han hade beräknat tiden lite fel.

  • Sonen tog ut mitt bokpaket från postautomaten i stora varuhuset i stan!

    Bokpaketet innehöll:
  • En bok full av härliga modeller, men, men det här med mönsterstickning är ju nog inte riktigt min grej. Jag kan ju alltid drömma...

    Ljuvliga sjalar både med lite annorlunda mönster och helt klassiska. En trevlig liten bok med mönster för mössor, vantar och sockor. Mest mössor faktiskt.

    Jag tror att jag har sockboken till vänster, att den liksom följde med en tidningsprenumeration en gång. Men det gör i princip inget, för jag kan ge bort den.

    De här böckerna har jag gått och tittat på länge, men aldrig riktigt kommit mej för att köpa dem. Och tur var det för nu fick jag dem för fem euro/styck. 
    Så glad över det här loppisfyndet från Facebook! Men nu blir det nog köpstopp. Även om jag älskar böcker, så kan jag ju inte ha hur många som helst, eller hur?

  • Har klarat av dagens disk, så nu kan jag ta det lugnt resten av eftermiddagen/kvällen. Bläddra i mina "nya" böcker och sticka, sticka, sticka! Och det bästa av allt, bisin min är inte ens hemma! Han är iväg med mr J, så nån bisi lär jag inte se på hela kvällen. 😀
Önskar er en riktigt fin och skön tisdagskväll.
Ha det bra! Tjingeling!

Inga kommentarer: