torsdag, juni 22, 2023

JyJy – 8

 Viime tiistaina sain tämäkin JyJy-projekti, nro 8 valmis.

8. Heart of the Morning pannulaput
Aloitus: 11.2.2023
Valmis: 13.06.2023
Langan menekki: 68 grammaa
Lanka: Cotton, Create with Adlibris
Puikot: 3½ ja 3,75
Ohje: Heart of the Morning

Heart of the Morning pannlappar
Start: 11.2.2023
Färdig: 13.06.2023
Garn: Cotton, Create with Adlibris
Åtgång: 68 g
Stickor: 3½ och 3,75

De här fyra pannlapparna fick jag också färdiga förra veckans tisdag. Om ni frågar mej, så blev de nog lite för små. Skulle jag ha varit uppmärksam, så skulle jag ha stickat dem större. Men hon som fick dem i present tyckte att de är riktigt bra och vad är bättre som det? 
Den uppmärksamma läsaren ser kanske att den här färgen går i samma skala som torgvantarna! En färg helt i min smak.

Skamset måste jag erkänna att det här är rätsidan på pannlapparna! Jag måste nog ännu öva rejält på att sticka aviga maskor! Fult och ojämnt är det här. Å andra sidan, vem har sagt att de här pannlapparna har en avig- och en rätsida? Eller vilken sida, som ska vara vad. Det får man själv avgöra, eller hur?

Garnet är ett mjukt bomullsgarn och mjukt betyder i det här fallet, löst tvinnat. Det å sin sida innebär att det gäller att hålla tungan rätt i mun och se till att få med alla trådar då man stickar.

Bra saker idag:
  • Äldsta sonen hjälpte mej att handla i morse. Och det var nog bra det, för nej håhåjaa, så mycket människor det var i mataffären. Det var som om affären skulle hålla stängt tre veckor minst. Och ändå har dom ju öppet hela helgen! Stackars personal eller kanske de är glada om de får extra lönepåslag?

  • Fick besök av barnens kusin med kompis. Och jag kunde bjuda på färsk bulle från bageriet. Tjohoo!

  • Och jag hade lyckats röja av bordet. Finns dock en del kvar att städa...

  • Bisin min röjde i korridoren, vilket är bra å ena sidan, å andra sidan har alla mina tidningshögar försvunnit. Sånt är livet.


Inga kommentarer: