torsdag, juni 08, 2023

Två går inte utan den tredje

I morse vaknade jag vid tretiden av babygråt. Yrvaket spärrade jag upp ögonen och spände öronen. Vi har väl ingen baby? Ingen annan än bisin min syntes i sängen så det var kanske en dröm?
Bäst att försöka somna om.

Knappt hann jag sluta ögonen innan jag hör babyjoller. Klarvaken sätter jag mej upp i sängen och får på sänglampan. Det här ljudet hördes alldeles, alldeles för tydligt för att det skulle vara en dröm eller inbillning. Nu ser jag att bisin min håller på att sparka omkring med täcket. Då hörs babygråten på nytt! Han har sparkat till min docka, som han har gömt i sin fotända! Jösses så han skräms! Det är liksom ingen lugn och ro i vårt sovrum!

Igår rusade jag på hemvägen in ett hastigt varv i stora varuhuset i stan. Där i vindfånget stod en dam, som hälsade glatt.
– Hej Inge!
Milda makaroner! Jag kunde inte alls placera damen så för att vinna lite tid frågade jag försiktigt:
– Hur är det?
Till svar berättade hon att nog annars bra, men mannen började få svårigheter att minnas och nu var han försvunnen i butiken. Kunde jag vänligen säga åt honom var hon fanns ifall jag fick syn på honom? Jo, det kunde jag förstås. Hon beskrev vad han hade på sig och jag fick genast syn på honom i den breda gången i affären. Och så fort jag identifierat honom, så visste jag också vem damen var. Konstigt, inte sant? Inte var ju hon hans bihang, men jag hade liksom i tiderna haft mera att göra med honom.

Medan vi väntade på att han skulle ta sig igenom varuhuset och passera kassorna fortsatte vi vårt samtal.
– Du har väl det skönt nu då du är ledig, frågade hon.
– Eh, nå, jo, svarade jag lite villrådigt.
Men hej, vadå ledig? Inte är jag ju ledig ännu! Men bäst att inte börja dra upp jobbärenden och komma med långa utläggningar.

Eftersom jag hade löst A-korsordet i förra veckans Allers, så måste jag ju bara köpa den här veckans tidning, så jag har ett nytt A-korsord att grubbla över. Där har jag redan klarat av två gula ord.

Sen var det ju det här med "bara en", vilket jag tolkat som en tidning på svenska och en på finska.

Om du har känt lukt av brandrök idag, så ingen fara. Det handlar om hyggesbränning i Erlandsböle. Det är alltså inte frågan om skogsbrand, utan här försöker man förgöra granbarkborren.

Bra saker idag:
  • Tur att jag vaknade tre i morse, för jag hade glömt att sätta väckarklockan på ringning!

  • Sen vaknade jag på riktigt tio minuter före väckarklockan!

  • Hade ett riktigt trevligt möte i stan med vår nya rektor. Hon lovade jobba för att jag får ett arbetsavtal till årets slut. Håll tummarna!

  • Hon har för över 30 år sen gått på en av mina nybörjarkurser i data! Tänk!

  • Fyndade på Mias. Så nej, jag använder inte enbart Prisma och Tokmanni för klädinköp, så som det stod i HBL. Men, i ärlighetens namn blir jag lite betänksam då det i en verkligt snygg och fin Marimekkoklänning för 7 - 8-åringar står "Made in China". Det blir lite knepigt det där, för Marimekko är väl ett finskt varumärke, eller?

  • Två går inte utan den tredje, så när jag var i mataffären idag köpte jag den här socktidningen. Nu har jag någonting att bläddra i ikväll och låta mej inspireras av. Tjohooo!
Önskar er en riktigt skön torsdagskväll.



Inga kommentarer: