måndag, augusti 14, 2023

Skruttasockor

I måndags, för en vecka sedan, blev äntligen skruttasockorna färdiga. Det har tagit alldeles för lång tid att få dem stickade. Jag liksom tappade både lust och inspiration. Men om man är tillräckligt envis, så blir det färdigt nån gång.

Skruttasockor
Start: 3.2.2023
Färdig: 7.8.2023
Garn: 7-bröder, 7-bröder Raita och 7-bröder Aurora från Novita
Åtgång: 134 g
Stickor: 3½ 
Mönster: Haitarisukat

Jag började på de här sockorna under sticklägret i februari. Då tyckte jag att det var så krångligt med skaftet, trots att det enda jag behövde göra var att räkna till fem. Men, men det gick ju inte så bra då jag pratade och umgicks. När jag nu sen äntligen stickade den andra sockan, så var det faktiskt riktigt roligt att sticka skaftet. Men då satt jag ju för mej själv i gungstolen och kunde koncentrera mej i lugn och ro.

Det här var egentligen JyJy2023 nr sex, men jag hann ju aldrig få alla påbörjade alster färdiga. Så nu finns det massor att fortsätta på.

Sen var jag ju så fiffig att jag använde också restgarner i de här sockorna. Då blir det alltid mycket mera att fästa och då brukar sockorna få ligga till sig en tid. Jag vet inte riktigt hur jag ska komma fram till att det är roligt med fästandet. Har ni något bra förslag?

Bra saker idag:
  • Var uppe halvsjutiden i morse, tyckte det var för tidigt, så jag kröp ner tillbaka mellan lakanen och tänkte att jag vilar mej en stund. Sen sov jag ända till halvtio! Hups!

  • Har fått ett par små sockor färdiga idag. Tjohooo!

  • Och har hunnit börja på ett nytt litet par, men är inte säker på hur det slutar, för garnet är så jättetunt.

  • Den här prislistan från Lankava fanns i vår postlåda idag. Kul, för här finns många fina mönster, bland annat ett tröjmönster av Lee Esselström.

  • Bisin min lagade god middagsmat idag, spagetti och köttfärsröra. Det har vi faktiskt inte ätit på jättelänge. Vi har ju ätit ute eller potatisar från eget land. Bra med lite omväxling.
Önskar er en skön tisdag!



Inga kommentarer: