söndag, april 07, 2024

En ljudlig smäll

Idag på förmiddagen, då jag befann mej i sovrummet för att lägga in ren tvätt i garderoben, hördes plötsligt en ljudlig smäll. Jag öppnade sovrumsdörren (ja, alltså vi håller den stängd, för att katterna inte ska smita in och håra ner) och hojtade:
– Vad var det?, rädd för att bisin min hade trillat från soffan. Ja, han "lider" alltså av den förfärliga sjukdomen "man flue", ni vet, karlinfluensa.
– Det var nog dina garnlådor, som föll, fick jag till svar.
– Nähä, ljudet kom inte från det hållet. Var det en fågel som flög mot fönstret?
– Nä, det lät inte som det.

För säkerhets skull kollade jag både i hobbyrummet och datorrummet, men ingenting hade fallit i golvet där.

När jag tänkte kolla från fönstret om det låg en avtuppad fågel nedanför, råkade jag på den här. 
– Det var påskblomman som föll i golvet, rapporterade jag åt bisin min.
– Varför har du inte ut den då, frågade han smått irriterad och tillade att jag får städa upp själv. Suck! Och ja, ja, MEN själv hade han hasat där förbi med svepande badrock och det var äldsta sonen, som hade placerat blomman där på bordshörnet. Ja, se karlar!

Igår tentade bisin mej igen på musik, hans favorithobby!
Han blev grymt besviken då jag kände igen Melissa Horn direkt. Självklart, hur skulle jag kunna undgå att känna igen hennes fina röst. Ensam stod hon på scen för tolv år sedan och sjöng direkt ur hjärtat. Tredje april i år stod hon på Savoys scen i Helsingfors, alltså i onsdags. En konsert jag gärna skulle ha varit på. Men jag har inte riktigt följt med vad som händer på konsertfronten och dessutom var det ju full snöstorm då, så...

När bisin min spelade I Wanna Know What Love Is, visste jag inte att det var Foreigner. Jag blandar ihop Foreigner med Starship, Survivor och Journey. Och jo, nu när jag spelar upp dem efter varandra hör jag förstås skillnad. Men jag är dålig på 1980-tals musik, för då hade jag fullt upp med småbarn i huset och liten tid för att lyssna på musik.
Till all tur klarade jag av lite äldre sånger och så förstås Eternal Flame med The Bangles, annars skulle jag ha känt mej dålig. Nu borde jag i min tur, tenta bisin min på lite annorlunda musik, tror ni att han skulle känna igen Händel?

Tack för hjälpen att identifiera grejen från Prym, ett söm-mått. Nu gäller det bara att lista ut hur måttet ska användas.

Bra saker idag:
  •  Ingen väckarklocka!

  • Jag klarade av Snillekrysset i tidningen Bra Korsord. Tjohoo!

  • Äldsta sonen lagade mat, ris och höna.

  • Jag tog hand om disken, bra arbetsfördelning.

  • Efter ihärdigt funderande vågade jag mej på att lägga upp de första 40 maskorna. Nu återstår endast 120 maskor!
    Men det får nog bli till i morgon, för nu ska jag kolla att allt är som det ska inför morgondagens föreläsning på distans. Nästsista!
Önskar er en riktigt fin måndag.


Inga kommentarer: