onsdag, april 17, 2024

Veckans bästa dag

– Va gör du, frågade bisin min förvånat i morse då jag stönade, stånkade och pustade.
– Försöker få av mej nattsockorna, svarade jag ansträngt medan jag försökte få mina sömnstela ben att lyda och böja sig.
– Nattsockor, int behöver du såna. Fötterna mår bäst om dom får luft.
– Men du vet ju att om int jag har nattsockorna på får jag sendrag.
– Ja, ja, muttrade bisin min och lommade iväg. Det trots att han gärna skulle ha hållit en lång föreläsning om fothälsan.

Vi är så olika. Han ska ha sina bara fötter utanför täcket. Täcket ska han sen ha upp över öronen så hans huvud knappt syns. Jag är precis tvärtom, jag ska ha yllesockor på fötterna och täcket ordentligt på dem. Men sen vill jag ha armarna utanför täcket. Känns som att jag kvävs om jag drar täcket ända upp till öronen. Brrr!

Bra saker idag:

  •  Fick skjuts till och från stickcaféet av stickväninnan B. Tack för det, utan skjutsen skulle jag inte ha kunnat delta i dagens stickcafé. Jag har ju lånat ut min egen Adam plåtlåda åt yngsta sonen.

  • Idag var det pannbiff, potatismos och karamelliserad lök till lunch på Bistro Kronan där vi träffas.
    Det var riktigt gott.

  • Jag var rejält hungrig, för jag hade inte ätit nånting sen frukosten, så jag tog morotskaka till efterrätt. Här var det mycket morot och det betyder ju att den var hälsosam, eller hur?

  • Stickväninnan V åt en bit bärpaj med vaniljglass. Hon satt och smaskade på sin paj och glass, så till den milda grad att C och undertecknad också måste köpa varsin bärpajsbit med glass. Pajbiten var varm och kontrasten med den kalla glassen var verkligt delikat.

  • Onsdagen är veckans bästa dag. Vi har både skrattat och talat om allvarliga saker på stickcaféet.

  • Och jag fick högtidligt lov att börja på ett nytt virkprojekt trots att jag har på gång två par sockor, en ekorrtröja och en virkad handduk! Men nu, nu skulle jag vilja börja virka på ett nytt projekt. Jag har garnet färdigt redan, likaså mönstret, så det är bara att sätta igång med en provlapp!

  • Från stickcaféet kom jag hem som en packåsna! U var igen så snäll och gav mej en hel del grejer, allt från nya Nokia gummistövlar till hemstickade sockor åt barnbarnen och gamla Maalla-tidningar. Stort TACK!

  • Fick äntligen ändan ur vagnen ikväll och beställde ny färgkassett till skrivaren!
Önskar er alla en skön torsdag.

4 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Så stort urval på restauranger och god mat i Lovisa, vart ska vi gå till allra först? Har du redan ätit Bistro Kronans räksmörgås, den är mums mumsfilibabba som du brukar säga.
Skagen heter den väl.
På stället med ....fick ändan ur vagnen.... förstår jag ingenting...🤔

Inge sa...

I år har jag inte ännu ätit skagensmörgåsen på Bistro Kronan. Jag hoppas att den kommer på menyn till sommaren. Det enda med skagen/räkor nu just är ugnspotatisen.
Vi är glada över att ha ställen att gå till med god mat här i stan. Till sommaren kommer ju matställena vid Skeppsbron att öppna.
Jag tycker att vi kan börja med Bistro Kronan och sedan äta oss neråt i stan!
Att få ändan ur vagnen betyder att man tar itu med nånting som man skjutit upp och som man borde ha gjort tidigare.

Inge Ekholm blogg sa...

Aha!!!! Känns bekant. Men uttrycket var nytt för mig.
Månne jag tar ändan ur vagnen nånstans idag....?
Projekt finns det ju.

Inge sa...

Håller tummarna att det blir åtminstone en grej avklarad. Lättnaden är stor efteråt, så hoppas att du får ändan ur vagnen! 😊