torsdag, april 25, 2024

Träff i stan

Torsdagskväll och jag har haft fredagskänsla hela dagen.
– Det är nog för att du vill hoppa över städandet, sa bisin min nyss då jag berättade för honom att det känns som om jag jobbat hela veckan och att det nu är fredagskväll. Städandet har jag faktiskt inte ens skänkt en tanke annat än att jag måste tvätta både kläder och handdukar i morgon. Om jag orkar, för jag kan ju alltid skjuta på tvättandet till lördag!

Det har varit grått och regnigt hela dagen. Inte alls inspirerande vårväder. Inte minsta lilla Solgnutta! Nu vet jag inte om det är vädret, sinnesrörelsen från igår eller felet jag gjorde tidigare i kväll, som gör att jag känner mej så trött och matt nu just. 

Sent på eftermiddagen satt jag och virkade med väldig fart. Nu har jag min andra blomrad färdig. MEN när jag kom till vänstra sidan upptäckte jag att den där sista blomman till höger borde ha tagit ihop med den nedre blomman lite längre bort. ARGH! Då hade jag redan klippt av garnet, så jag hade inte stor lust att börja riva upp. Men jag tror att jag ska göra det ändå, för det kan bli knepigt i fortsättningen. Bäst att göra om och göra rätt. Först riva, rätta felet, virka övre blomraden på nytt och därefter ta itu med den tredje blomraden. Det här ska bli ärmar till en sommartopp. Och det innebär att jag ska ha ytterligare tre blomrader virkade för ärm nummer två. Håhåjaa. Jag borde inte ge mej in på så här svåra projekt oberoende av hur vackra de ser ut i mönstertidningen!

Bra saker idag:
  • Hade träff i stan med yngsta sonen.
    Han lämnade in sitt begagnade nyförvärv till bilverkstaden, för att få en utredning över vad som behöver göras med bilen. Jag plockade upp honom från verkstaden.

  • Det var lunchtid, så vi besökte en av stadens pizzerior. Och jag vågade mej på en för mej ny pizza, Romeo. Den bestod av salami, auraost, paprika och oliver. Riktigt god och jag åt faktiskt upp hela pizzan! Det var ett under att jag orkade. Kul att vidga sina smakvyer och välja annat än det vanliga från menyn.
    Jag har varit så mätt hela dagen att jag klarat mej utan middag. Mellanmålet på eftermiddagen med melon och vindruvor hjälpte till att hålla mej mätt.

  • Från pizzerian gick vi till bokhandeln, som ligger vägg i vägg med matstället. bokhandeln är en fin affär med en massa villhöver saker. Oj, oj, oj vad jag dreglade över vackra muminhäften med tjocka pärmar, anteckningsböcker, kalendrar, pennor, spel, böcker, pyssel..
    MEN jag ska inte skriva dagbok längre har jag bestämt, för de ska ändå sedan brännas, så jag behöver vare sig fina häften eller pennor. 
    Yngsta sonen hittade present åt den blivande femåringen och jag hittade också två presenter.
    Vid disken hängde ett par tågsockor och jag berättade historien om deras tillkomst för yngsta sonen. Tänkte att han också behöver vidga sina vyer lite grann! Den unge mannen bakom disken lyssnade noggrant på mej och tackade för att han hade fått lära sig någonting nytt. Nu har han ett trumfkort om han vill sälja tågsockorna, för han kan berätta om hur de i tiderna kom till.
    En sak som är superbra med att köpa presenter i bokhandeln är att man får dem så vackert inslagna.

  • Från bokhandeln gick vi in hos ekofrissan, som ligger vägg i vägg med pizzerian på andra sidan. Jag hade fått läppglans till låns inför julfesten förra året. Äntligen idag kom jag mej för att återlämna det. Passade också på att understöda en hantverkare genom att köpa ett par örhängen. Frissan blev så glad och var så snäll att jag fick läppglansen för ingenting. Tack för det!

  • Vi hann ännu med att titta in i Mias. Men det blev inga fynd där, för dels orkade jag inte gå igenom vartenda plagg. Och dels tyckte jag att färgerna på vissa barnplagg var så murriga. Hallååå! Det är ju vår och sommar på kommande då vill åtminstone jag ha lite färggranna kläder. Ja, och så var det svårt att hitta rätt klädstorlekar. Leksaker såg jag inte alls på, för det tycks alla våra barnbarn ha mer än tillräckligt av.
    Tyvärr är alla de där vackra klänningarna, som finns där i affären för vuxna, alldeles för små för mej. Så i det fallet kan jag tyvärr inte stödja lokalt hur gärna jag än vill.

  • Från Mias till mataffären och yngsta sonen hittade struvor, som håller ända till 10072024. De här ska det festas på i juni!
    Köpte två andra förpackningar med struvor åt oss här hemma. Bisin min gillar inte dem. Han tycker att munkarna är betydligt godare. Äldsta sonen och undertecknad vi knaprade i oss varsin redan idag. Vi hade inte tålamod nog att vänta till valborg!

  • Eftersom jag var så duktig igår och blev av med hela två kassar tidningar, så unnade jag mej veckans Allers idag. Och till min stora glädje såg jag att A-korsordet finns med den här veckan. Tjohoo!
    Egentligen var det det där med rabarber, som lockade mej. Jag längtar mej nästan vansinnig efter rabarberpaj med vaniljglass. Bisin min lade ett genomskinligt ämbar (eller hink om ni tycker bättre om det ordet) Över våra små rabarberbörjan idag. Nu undrar jag om jag ska gå dit och prata med dem varje dag. Säga: "Snälla söta rara, väx fort nu". Tror ni att det har nån effekt?

  • Mjöden fick jag upphälld på flaska här i kväll. Nu gäller det att hålla stenhård koll, så den inte blir uppdrucken före valborg. Den har en tendens att ta slut om man lagar den så här tidigt, som jag har gjort i år.
Önskar er en riktigt fin fredag. Och nej, man behöver inte städa i morgon. Jag ger lov åt er att ta det lugnt. 😀😁


Inga kommentarer: