tisdag, april 23, 2024

En snöig tisdag i april

Tro det eller ej, men det har snöat från och till hela dagen idag. Det mesta och det värsta snöovädret stannande dock kvar i huvudstadsregionen och kom aldrig så här långt österut.

Tro det eller ej, men jag var lite elak i morse med bisin min! 🙈  Han hade på tv:n i köket och jag ville njuta av min frukost i lugn och ro. När nyheterna började för femtioelfte gången hade jag fått nog och började sjunga högt och ljudligt Aadi Dulian. Bisin min var inte alls med på noterna, tyvärr. Men han förstod till all tur vinken och bytte till en annan kanal utan nyheter. Skönt.

Tro det eller ej, men i kväll då jag stod i duschen och sjöng Puerto Rico för full hals, så fick jag förstås en häftig kallsup, så häftig att jag faktiskt höll på att storkna.
– Vad håller du riktigt på med, frågade bisin min förskräckt.
Jag fick inte fram ett ljud utan hostade och hostade, så han fortsatte:
– Har jag inte sagt åt dig att du ska sluta skråla i duschen!
Höh! Har ni hört någonting så fånigt, skråla?! Jag sjunger ju! Men jo, nog bäst att inte sjunga i duschen. Nu kommer jag att komma ihåg det igen en liten tid, hoppas jag i varje fall.

Tro det eller ej, jag skulle laga mjöd i kväll, men jag hade ingen jäst! Allt annat har jag hemma.
– Men bjud in nån, sa nästyngsta sonen då jag i telefonen delgav mitt dilemma. Det tog en stund innan jag förstod vad han menade. Det är förstås lite skillnad på en inbjuden gäst och den jäst jag vill ha i mjöden!

Bisin min är för övrigt glad, tro det eller ej. Koltrastarna har snart vänt om hela vårt trädgårdsland i sin jakt på något ätbart. Tydligen hittar de saftiga godbitar under löven. Nu skulle nog snön få smälta fort så de stackars fåglarna överlever.
Idag upptäckte bisin min steglitsar vid fågelmatplatsen och nu visste hans lycka inga gränser. Och jodå, de är vackra fåglar.
– Där ser du, de kom genast då jag lade ut hirsfrön, sa han lyckligt.
Glad är han också över att "våra" rödhakar hittills har klarat sig. Lite oklart hur det går för stararna som till vår stora glädje hittade en holk här hos oss. Vi bjuder gärna på bostaden, för de är också vackra fåglar och deras sång är härlig. De kan härma nästan allt.

Bra saker idag:

  • Ingen väckarklocka!

  • Idag hämtade jag stickväninnan B till stickcaféet i stan. Och varför vi träffades på tisdag istället, för på onsdag, beror på att jag ska på jobb i morgon!

  • Stickväninnan B bjöd på lunch. Jag valde ugnspotatis med skagenröra, alltså räkor. Sen köpte jag själv den här läckra kakbiten till efterrätt, chokladtjinuskikaka (tjinuski = kola). Mums filibabba!

  • Jag stickade inte så mycket, för jag undervisade! Stackars mina medstickerskor, som fick höra mej föreläsa om appar i smarttelefon och surfplatta. Och nej, nej, lugn bara lugn. Det här kommer nog inte att bli en vana, utan det här var ett undantag.


  • Från stickcaféet kom jag hem med en massa saker! C donerade två nya oanvända rukka regnrockar till barnbarnen. Tack för det!
    U donerade tyger, knappar, sidenband, spetsar och en hög med Maalla tidningar. De är riktigt roliga och inspirerande att bläddra i. Tack!
    Nu gäller det att sätta igång med symaskinen...

  • Lyckades i kväll med bedriften att hitta ett verktyg, som bisin min absolut måste ha, enligt egen utsago. Eftersom han själv inte visste vad det heter på finska eller ens på svenska, så är jag riktigt stolt över att jag hittade det hos Biltema!
Nu önskar jag er en riktigt fin onsdag!
Håll tummarna för mej, så jag inte börjar gråta i morgon! Det kan bli stark rörelse och nuförtiden har jag svårt att hålla tårarna borta.

Inga kommentarer: