fredag, mars 11, 2016

På landet

Oj, nu har hela veckan runnit förbi. Det gick fort. Och det har varit omtumlande. Och jag har just inte hunnit med nånting alls, annat än jobb. Och mitt jobb är ju världens bästa, så det går ingen nöd på mej fastän jag inte alltid hinner virka eller sticka.
Det positiva när jag kom hem idag på eftermiddagen var att diskmaskinen jobbade på utan min insats! Det ni!

I måndags var jag tvungen att fylla på lagren här hemma och alltså besöka mataffären. Och jag är ju inte särskilt förtjust i det där handlandet, men nån måste ju se till att det finns nånting att sätta i mun. 

Förra torsdagen träffade jag Tilda och vi ska ju inte... 
Och jag tänkte verkligen inte! 
Nej då, men plötsligt kom jag ihåg att Tilda nämnt någonting om korgar i tidningen Maalla (På landet) och se på sjutton där fanns den ju...

... och till nedsatt pris dessutom... och med så intressant innehåll. Hur kan jag ha missat den här tidigare? Kanske just för att jag inte ska köpa tidningar? 
Här läste jag om Koskis gård. Ett helt underbart ställe där jag har varit tillsammans med en hel busslast pensionärer för några år sedan. "Slottsherren", ägaren alltså, är en härlig, omtänksam och bra man. Han såg till att vi fick vatten när solen gassade på och ordnade så vi kunde gå på toa.
Jag har också besökt stället som barn, för min kusins man har jobbat där som förvaltare ända fram till pensioneringen. Men de minnesbilderna är lite suddigare.


Och se på sjutton, här fanns ju mycket att virka. Pefletti, det där gröna underlägget som man ska ha på bastulaven då man bastar, det är krokat. Jag kanske skulle testa på den tekniken igen?

Det fanns till och med hantverk för far i huset också. Tyvärr fnyste han bara åt detta.
- Man ska int spöka ut holkarna så där, sa han.
 Visst är den snygg? Huvudsaken är ändå att vi får upp fågelholkar så de små liven inte behöver vara bostadslösa längre. I Strömsö byggdes det fågelholkar på talko. Heja, heja... 

Stort tack till Tilda, som tipsade mej om tidningen och nu leder mej till fördärvet! :)

En riktigt skön fortsättning på fredagskvällen!

Blogg 100/11

Inga kommentarer: