fredag, mars 04, 2016

Vi ska inte...

Igår dök Tilda upp på ett snabbt hembesök. Hon hämtade sin vinst och vi hade hur mycket som helst att prata om. Bland annat var vi överens om att vi ska inte köpa flera mönstertidningar, nä, nä...
Hon hade också bläddrat i den fina virktidningen flera gånger i mataffären. Hon avstod klokt nog från köp, medan jag ju inte kunde låta bli i lördags...

Och då ringde stickvänninan V:s ord i mitt huvud:
- Jag har slutat köpa de där utländska mönstertidningarna. Jag har aldrig gjort nånting därifrån ändå.
Klokt, mycket klokt. Men virktidningen är ju finsk så...

Vi ska inte heller köpa garn och se det har jag inte gjort heller, men... ja resten får ni gissa er till! :) Varför vi som är lite garngalna inte ska det ena eller det andra kan man ju fråga sig. Varför inte bara vältra sig i sin passion?

Tilda var också hjälpsam och gav kloka råd så nu ska det nog bli ordning på de där sockorna som är för små. Det hoppas jag i varje fall. Tack Tilda! Det är just sådant jag behöver.

I måndags var jag iväg till min vanliga mataffär här i stan. Var tvungen att uppdatera förråden i skafferi och kylskåp. Jag var ute riktigt sent för jag hade haft kvällskurs i grannstaden.  Jag rusade på bra mellan hyllorna och så plötsligt stod jag där igen. Just precis framför tidningshyllan där jag inte ska vara! Enda trösten är ju att godishyllan är i den andra gången så... Ja, alltså det måste ju vara hälsosammare att vistas framför tidningshyllan, inte sant?

Den här kom jag hem med. Och här finns mönster till flera läckra sjalar, men...

... det var de här grytlapparna, som fick mej på fall. I tisdag börjar ju grytlappsfestivalen. Den ska vi ju vara med i, inte sant?

I onsdags delade jag med mej av mönstret till mina kolleger på jobbet, så få se nu vem av oss som hinner få grytlapparna färdiga till påsk. :)


Blogg 100/4

Inga kommentarer: