lördag, mars 19, 2016

Skäms

Den blåvita flaggan fladdrade glatt i vinden då jag anlände till stan idag. Trodde först att det var nån i trevåningshuset som fyllde jämna år. Sedan såg jag att mer eller mindre alla flaggade.
Flaggdag? 19 mars? Vad är det för flaggdag?

På huvudbibliotekets trappa fick jag mitt svar:
- Det är Minna Canth-dagen idag.
Och nu vet ni, nu skäms jag nästan ögonen ur mej. Det är ju jämlikhetens dag här i vårt avlånga land. Hur kunde jag glömma det?

När jag kom hem från mitt uppdrag i staden och öppnade ytterdörren höll jag på att fall baklänges och ut av pur förvåning. Far i huset städade i vardagsrummet!! Hups! Påskstädning redan nu! WOW! Jag är fortfarande lite tagen av det hela, så tagen att jag inte ens har vågat sätta mej ner och virka grytlappar!
Dotterns kommentar igår om att vi måste städa för att vi har så smutsigt måste ha tagit skruv?

Och när far i huset städar, så gör han det minsann ordentligt, tack och lov. Blommorna har fått sig en välbehövlig dusch, mattorna har varit ute osv. Så skönt, nu behöver jag inte alls stressa nästa vecka utan har helt enkelt mera stick-/virktid, inte sant? Eller måste jag baka? Laga mat? Diska? Troligtvis, men nu, nu ska jag hänga tvätt och försöka få på en ny maskin innan det är dags att ta kvällen.


Bilden av Minna Canth är från Wikipedia.


Blogg 100/19

Inga kommentarer: