tisdag, juni 14, 2016

Från Kanada

Mina kära söner har en oförklarlig förmåga att småluras. För något år sedan påstod den nästäldsta när vi talades vid i telefon en ovanligt kall höstdag att det snöade i Ekenäs. Jag gick förstås på det och senare på kvällen när jag talade med mamma i telefon berättade jag följaktligen att första snön redan hade kommit i Ekenäs. Det hela verkade nog lite skumt, för mamma hade talat med min kusin, som inte bor alltför långt borta från Ekenäs och hon hade inte nämnt nånting om snö.
Nuförtiden när vi misstänker att den sonen försöker skoja med oss utbrister vi i korus:
- Det snöar i Ekenäs.

I maj lyckades den äldsta sonen övertala mej att gå med i ett byte hos Redditgifts. Var han riktigt hade hittat det hela vet jag inte. Innan jag visste ordet av hade jag rådbråkat min engelska, skapat konto och anmält mej till det där garnbytet. Det ska erkännas att jag var lättövertalad. Jag har saknat de där SNY-bytena (SNY = Salainen NeuleYstävä = Hemlig StickVän), som jag deltog i förr. Jag vet inte ens om nån arrangerar dem längre. Att jag slutade berodde dels på tidsbrist på hösten 2012, men också på att jag hade en så fantastisk vän på våren 2012, som skickade så fina paket att jag blev alldeles tårögd.

Stickamera ordnar också byten och där har jag inte heller deltagit på något år. Men kanske det skulle vara dags igen? De här brukar vara engångsbyten. 
Det är roligt att plocka ihop hemlispaket, ge bort och överraska och se om mottagaren gillar det hela. Det märkte jag ju nu igen när jag hade den där tävlingen här på min sida.

Igår kom mitt "Santa-paket" från Kanada.
Kolla, mera garn och jag som har så lite av den varan från förut! :) Jag gillar färgerna och jag gillar att en del av intäkterna från det här garnet går till nordamerikanska Röda Korset. I varje nystan är det 141 gram och nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag skall göra av det här garnet. En sjal med spindelmönster? Eller har ni något annat förslag?

Själv skickade jag också paket till Kanada. Det såg ut så här:
Garnen inköpta i den lokala garnaffären i stan. Fick veta att det där vita Säde-garnet genast skulle in i ett projekt som den kanadensiska stickerskan i Edmonton höll på med.
Eftersom det var dyrare att skicka paketet än själva paketets innehåll får jag nog nästa gång, om det blir en sådan, lyda minstingens råd:
- Man ska bara delta i små byten så det går att skicka i ett litet kuvert!
Hur man ska klara av att skicka garn på det sättet vet jag inte...


Inga kommentarer: