onsdag, juni 01, 2016

Ingen sticktidning

- Du köper sen int nån sticktidning, sa äldsta sonen i söndags då vi var iväg till mataffären efter att ha träffat hans lillebror. Äldsta sonen såg strängt på mej då jag kurvade via tidningshyllan med kundvagnen.
- Nej, nej, svarade jag helt sanningsenligt, men kunde förstås inte låta bli att retas så jag tog upp en virktidning och började bläddra i den. 
Jag är evinnerligt trött på alla dom här sakerna som jag inte få göra, inte köpa garn, inte köpa handarbetstidningar, inte köpa böcker, inte köpa det och det och det... Suck!

Men jag måste ju rusta mej inför sommarlovet, så...

... jag köpte senaste numret av tidningen Krysset och Allers i stället. Det att i den sistnämnda råkar finnas ett sjalmönster är väl inte mitt fel? Jag ska ju enbart lösa A-korsordet! Så det så!

Mitt sommarlov inleddes alltså igår strax efter kl 13 då rektorn sa att jo, nu är ni lediga. Tjohooo!
- Du är så sprallig, sa min mamma igår då vi talades vid i telefon. Tacka sjutton för det, nu börjar det ju, sommarlovet!!

Men lugn bara lugn, det blir inga stora excesser här inte. Tittade lite på en stuga att hyra i Pellinge,  men sen tittade jag på konto och kunde konstatera att nähä, det får bli balkongen här hemma istället. Om det är mycket hett, så får det bli källaren! Till imorgon har ju utlovats +28 grader celsius här. Huuu! Inte precis stickväder då. I synnerhet inte om man ska sticka en sjal i angoragarn. Klibbigt värre...

Nå, och vad gjorde den här tokstollen på sin första halva lediga dag igår? Jo, tvättade och diskade förstås. Vad annat? Äldsta sonen bjöd tack och lov på mat. 

I morse så skrev jag in alla höstterminens kurser i almanackan och huu jeda mej så tufft program det kommer att vara i september, oktober och ungefär halva november innan det lite lättar. Förutsatt alltså att jag inte tränger in lite grejer på mina tomma dagar! :)


Blogg 100/93

Inga kommentarer: