fredag, oktober 19, 2018

En stickad barnmössa

Kära vänner, kom ihåg att inte börja med ett nytt projekt på kvällen! Så gjorde jag igår och somnade nog bra efter klockan 23. Men i morse vaknade jag halv fem och funderade på olika möjligheter i garnväg. Har jag månne några nystan brun Teddy kvar? Och vart försvann mitt Puddelgarn? Och vänta nu, vad hette det där lurviga garnet, som Novita hade för länge sedan? Och har jag alls virknål nummer fem eller måste jag investera och... så här snurrade mina tankar och jag hade lust att omedelbums stiga upp, kolla i min garntabell vilka garn som finns och gräva i min burk med virknålar. 

Men hej, det är ju min höstlovslediga dag idag, så jag borde ju sova och inget annat. Det första jag gjorde i morse när jag äntligen steg upp halv åtta, var att kolla i min garnlagertabell. Och nej, jag har inte brun Teddy endast blå och jag håller redan på med ett projekt med det garnet så...
Puddel finns i plastlåda nr 14 och nej, nej, jag har inte så många plastlådor fulla med garn, jag har bara lagt lite olika numrering på dem, så morfar i huset inte ska få reda på hur många lådor det handlar om så där på riktigt! Nu skulle det dock gälla att få honom att gräva fram just den garnlådan från källaren, men jag tror att han tyvärr inte är så intresserad. Detta trots att han varje gång jag klagar över att jag saknar det och det garnet, hotar med att hämta upp garnlådor, för som han säger:
- Du har nog garn.
Dessvärre förstår han inte att olika garn passar till olika projekt och ibland saknas ju det rätta garnet. Så är det nu bara. Kan inte hjälpas. Och tror han mej inte , så får han komma till stickcafé där flera flitiga stickerskor kan upplysa honom om sakernas tillstånd.

Idag har vi haft den stora glädjen att ha besök av lilla M och hennes mamma. Vårt barnbarn är förstås världens ljuuuvligaste och det är så roligt att leka med henne. Jag har stickat en mössa åt henne i samma garn, som sockorna och fuskpolon.

Garn: Spirit från Hayfield
Åtgång: 28 g
Stickor:  3 och 3½

Tur att jag hann få den färdig, så lilla M fick den med sig hem idag. Hon växer så det knakar, så jag blir tvungen att skarva i i en rosa mössa, som jag har stickat tidigare.

Morfar i huset har för övrigt planerat att jag idag måste iväg till skogen med honom. Jag tror faktiskt att jag den här gången skall vara snäll och följa med honom. Solen lyser ju och det är härligt höstväder ute. Får satsa på stickning och virkning i kväll istället.

Ha nu alla en riktigt skön fredagskväll.

Inga kommentarer: