söndag, september 23, 2018

Liten fuskpolo

Igår blev det ena halsskyddet färdigt. Skönt, för det börjar snart bli svalare, så då kommer skyddet väl till pass. Kallas i Sverige för fuskpolo. Undrar om vi finlandssvenskar har lånat vårt uttryck från finskan? Men kanske nu ändå inte?

Garn: Spirit från Hayfield
Åtgång: 38 g
Stickor: Nr 3 och 3½

Det är roligt att sticka små projekt, som fort blir färdiga. Enda nackdelen är förstås att det går åt så lite garn! Och på tal om garnet. Spirit är en ny bekantskap för mej. Mjukt och skönt samt trevligt att sticka med. Borde kanske sticka sockor av det som blev över?

Sent igår kväll påbörjade jag mitt virkprojekt, en fruktpåse. Och vet ni vad? Jo, jag blev alldeles röd om öronen, då jag upptäckte att den beskrivning jag delade med mig av från Marthabladet inte hade någon baksida! Ack och ve. Vad ska damerna i Stickcaféet nu tänka om mej. Jag skäms så, förlåt, förlåt att jag var så slarvig. Jag kommer i oktober och rättar till mitt misstag.
Gårdagskvällen blev sedan inte bättre av att jag satt och såg på en dokumentär i TV om Amy Winehouse. Mitt hjärta blödde för henne. Så tragiskt att hon inte hade någon som tog hand om henne. De flesta verkar ha utnyttjat henne, i synnerhet fadern Mitch verkade vara en riktig golddigger. Brrr! Så jag gick till sängs verkligt lessen. Inte bra att se sådana där program på lördagskvällen, inte alls bra. Sånt slöseri på en fin talang, som dör endast 27 år gammal. Hon borde ha åkt på Rehab i ett tidigt skede och hon borde inte ha tvingats ut på turnéer.

Tidigt på morgonnatten efter en orolig sömn där Amy dök upp i mina drömmar titt som tätt, kom jag på att jag hade råddat lite i min blogg igår med släktskapet. Lilla M har inga kusiner! Det var hennes mammas kusins leksakslåda, som vi lånade en boll ifrån. Förvirrande, kanske dags att rita upp ett ordentligt släktträd, så jag inte tappar bort mej totalt!

Nu hoppas jag innerligt att ni alla mår bra. Jag har idag fått så många nyheter om sjuka anförvanter och vänner att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Inte mycket jag kan göra åt förkylningar, rinnande näsor och återkommande antibiotika kurer, tyvärr. Tror ni att det går med grötomslag?
För övrigt är jag ikväll tillbaka i den där Amy-stämningen från igår. Tänker på de som mår dåligt och skulle behöva stöd, någon att tala med, någon som finns där...
Måste skaka den av mej, för imorgon är det appar, som gäller och dem ska jag kasta ett litet getöga på ännu innan jag lägger mej.

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan!

Inga kommentarer: