lördag, oktober 06, 2018

En riktig kulturknutte

Vet ni vad? Jo, jag har blivit en riktig kulturknutte! Ja, knutte för jag vågar inte kalla mej tant!

Men alltså, igår var jag iväg på teaterpremiär i den bästa AV BYAR  i norra grannkommunen. Det var Piku - Lilla Teatern som hade premiär på två enaktare: Shirley Valentine av Willy Russell och det var hon PERNILLA och så han PETER som mår illa av Thomas Antas. Intressant och givande afton med superskickliga skådisar. Jag satt på första raden fylld av beundran för deras insatser på scenen. Det var så fullt med åskådare att man fick rada till stolar. Kul, verkligen kul. De två enaktarna kommer nu att turnera runt i östra Nyland, så passa på tillfället att gå och se seriös teater om de visas i din närhet.

De duktiga skådisarna, Gita Nylund, Thomas Antas och Kataraina Nikkanen.

Igår på eftermiddagen innan jag åkte iväg regnade det på ena sidan av vårt hus, medan solen sken på den andra sidan. Och då uppstår ju det vackra naturfenomenet..
... regnbågen! Aldrig har jag dock hittat den där grytan full med guld vid regnbågens slut. Det måste ju vara en saga, inte sant?

I dagsljuset nu på lördag, syntes det alldeles tydligt att jag varit ute på en lerväg på landet. Jag har försökt muta morfar i huset med en Fazers blå att han skulle tvätta min Adam plåtlåda. Hans svar var:
- Det börjar nog regna i morgon...
Aah, önskar att jag själv skulle hinna spola av min bil, men imorgon blir det skriv, skriv, skriv och sedan kursförberedelser. Och mitt i allt är söndagskvällen ett faktum och det är dags att krypa ner mellan lakanen för att orka med instundande vecka. Vem vet om jag dock hittar på att åka iväg nånstans imorgon. Man borde ju umgås lite med släkt och vänner också...

Idag har jag dock idkat kulturellt umgänge på bokcaféet i stan.
Här väntar vi alla ivrigt på att få se vem som kommer att bänka sig i besöksstolen. Idag avslöjades nämligen vem som står bakom pseudonymen Håkan Westö! Och tänk, det skedde i vår lilla stad!

Nu ska jag räkna lite enten, tenten och se om jag ska fortsättningsvis sitta framför datorn och skriva eller om jag skall slå mej ner i fåtöljen och sticka eller virka. Åååh, alltid dessa val. Jobba på duktigt så där som det står på kexchokladen eller ägna mej åt fritidssysselsättning? Det är ju ändå lördagskväll nu, så...

Inga kommentarer: