torsdag, juli 30, 2020

Lyckad dagstripp...

... tyckte dubbelmorfar och kanske dottern idag. Själv är jag mera tveksam. Det enda som fick mej att lämna disken och tvätten, var möjligheten att få träffa minstingen. Dubbelmorfar använde nämligen "kvinnlig list" och lockade mej med till huvudstadsregionen med just argumentet om minstingen. Slugt, mycket slugt. Tänk hur mycket jag hade hunnit virka och sticka här hemma!

Vi hade, eller nåja, egentligen var det dubbelmorfar, som hade ett egentligt ärende, vi var iväg efter reservdelar. Först till en firma, som hade flyttat sen dubbelmorfar var där senast för en herrans massa år sedan. Panik, hur skulle vi hitta utan navigatorn. Nå, lugn bara lugn. Jag har ju en smarttelefon! Utan den skulle det ha varit svårt att hitta firmans nya plats längst borta i en gränd på industriområdet.

Sedan hamnade vi förstås i dubbelmorfars favoritbutik, Motonet. Det som piggade upp dagen och gjorde oss riktigt glada var att det i kassan satt en kille som pratade svenska! Jippiii! Han var hemma från västra Nyland. Tänk att vi blir glada för så lite!

På hemvägen hamnade vi här:
Alltså på ett skrotupplag! Jag får lite rysningar och obehagliga vibbar på sådana här ställen. Visserligen är det intressant att se hur det fungerar osv. MEN det är så många bilar, som har pressats ihop med människor inuti i deckare på skrotupplag, att min fantasi skenar iväg med blixtens hastighet. Tänk nu om den där "kroken" på den där maskinen hade kommit med sina klor och gripit tag i mej eller min Adam plåtlåda! Huuu!

Lyckad dagstripp? Tjaa, såg ni en enda garnaffär? Nä, inte jag heller. En enda bokhandel? Nä, inte det heller och inget varuhus för den delen. Jag lyckades dock lura till mej 15 minuter i en mataffär på hemvägen. Men jag kunde endast köpa torrskaffning, för vi hade ingen kylkasse med oss.

Nu tror jag att jag ska trösta mej med att bläddra lite i tidningen, som dök ner (eller dyker den upp?) i postlådan igår:
Men först ska jag nog försöka åstadkomma en reseräkning, så jag inte behöver stressa med det genast i morgon. För i morgon måste jag börja uppdatera min kalender, så jag inte missar någonting jag lovat göra och det är inte många veckor kvar nu så sätter kurserna igång.
Och vet ni vad? Jo, jag har inte alls hunnit sitta ute på balkongen och vare sig sticka eller virka. Jag behöver nog ett nytt sommarlov!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jo, ett nytt sommarlov (eller två) behövs nog här också för att få mera tid för handarbete och annat roligt. Ett sommarlov är lite längre än en sommarsemester, men ändå alltför kort, så att vi inte hann med handarbetsträffen. Vi får hitta på nåt en annan gång!
H: stickväninnan V

Inge sa...

Hej,
Jo, tiden liksom rusar iväg och vi ska nog hitta på något handarbetsaktigt ännu. Det finns lite lediga dagar kvar ännu i augusti, hoppas jag. Kalendrarna måste samordnas.
Hälsningar
Inge