torsdag, juli 16, 2020

Den röda virkade korgen

Igår blev mitt röda virkprojekt färdigt. Jihaa!

Modell: Virkad korg med halvstolpar.
Garn: Eco Tube från Novita
Åtgång: 596 g
Virknål:  Nr 8 

Mönster till virkade korgar finns bland annat på Lankavas webbplats eller baksidan av banderollen runt Eco Tube (åtminstone fanns det på min banderoll).
Jag gjorde inte en så stor korg med handtag, som finns där på Lankavas webbplats. Jag hade helt enkelt inte tillräckligt mycket garn eller ja, alltså trikå. Och en liten korg ville jag inte göra. 
Jag gillar att virka halvstolpar. Det går lite fortare än om man virkar med enbart fasta maskor. Nästsista varvet är dock fasta maskor och sista varvet är smygmaskor, så jag fick en stadig kant.

Då M fick syn på den här korgen igår, så trodde hon att den var till henne. Hon fick ju en bärkasse till dockan i den där julröda färgen. När jag berättade att jag ska ge bort den till min kompis, så godtog M den förklaringen och tillade:
– Jag vill också ha en sån där. Så nu gäller det att gräva i förrådet och hoppas på det bästa. Jag tror dock inte att jag har så mycket trikå.
– Men du kan ju göra en liten korg, försökte dubbelmorfar trösta då jag klagade min brist-på-trikå-nöd. Till det fnyste jag bara. Hur skulle M få rum med någonting alls om hon inte får en stor korg? Och dessutom tror jag nog att hon behöver handtag på sin korg. Håll tummarna att jag hittar någon sorts trikå i mina gömmor!

Inga kommentarer: