måndag, juli 06, 2020

En flaska

Igår kväll fick vi bastugäster. De hade med sig en flaska.

Kan ni gissa vad det är i flaskan? Tips: Det är äkta vara! Ja, och förstås ska det blandas ut och det är jättegott!

Snudd på vardagspanik blev det, trots att det var söndagseftermiddag igår. Jag tänkte glädja gästerna med mitt bravurnummer i köket, nämligen Mias mockarutor. MEN min trotjänare, min vinstbok från Allerförlaget från slutet av 1970-talet var borta! Jag letade igenom hyllan med receptböcker i köket. Men nej, där fanns ingen bakbok. Den är så pass stor att den nog skulle ha synts.

Jag grävde i skåpet med receptböcker, de som inte ryms i hyllan eller används mera sällan. Men nej, ingen bok där heller. Jag fnattade runt ett par varv och tänkte att jo, nej (som västnylänningarna gör!) att jag börjar inte googla några recept på nätet. Det gör jag bara inte! Mitt i mitt rantande runt kom jag plötsligt ihåg att boken är utlånad till dottern. Jag hade totalt glömt bort boken, för jag har ju inte bakat mockarutor sedan, ja, jag vet inte när.

Nu var goda råd dyra, skulle jag ringa till dottern och be henne fota min fusklapp med mängderna för en hel plåt eller...

Ahaaa, jag har ju Rutiga bakboken (min är av äldre datum och röd-vit-rutig), där kanske finns något recept.

Och jodå, jag hittade receptet Gunnels mockarutor, som jag testade på. Inte riktigt nöjd med botten, men gott blev det ändå.

Tack och lov för rejäla receptböcker istället för recept från nätet, som man skriver ut och sedan tappar bort! Nu måste jag bara komma ihåg att be om att återfå boken...

Inga kommentarer: