måndag, augusti 10, 2020

Åskstorm

Igår kväll satt jag och stickade i allsköns ro, då det plötsligt började blåsa och tvärs över bäcken blev det alldeles vitt. Det räckte inte länge förrän det forsade ner även på vår sida om bäcken.

Det bara smattrade, blåste full storm och bullrade och mullrade. Lika hårt som australiensarna när de sätter igång! Jag hade med hjälp av äldsta sonen fått ut alla kontakter. Dubbelmorfar var iväg på egna vägar och nog lite besviken över att jag inte ville följa med. Till all tur gjorde jag inte det för vem skulle då ha...

... räddat lakanstvätten. Det var ett sjå och kämpande för vinden slet i lakanen och regnet piskade en, men jag lyckades till sist få in dem. Endast ett dynvar smet iväg och måste nog tvättas på nytt.

Lika plötsligt som stormen och regnet kom, försvann de och plötsligt sken solen igen. Men så kom det ett solregn och jag rusade till andra sidan av  huset.

Där hittade jag dubbla regnbågar! Eftersom jag inte riktigt visste var den slutade eller började, så begav jag mig inte på jakt efter den nedgrävda skatten. Då dubbelmorfar kom hem långt senare på kvällen, så undrade han om jag gått bärsärkagång i trädgården då alla ämbar var omkullvälta! Men jag var förstås helt oskyldig.

Inga kommentarer: