onsdag, augusti 26, 2020

På namnsdagskalas

Kära vänner, igår hastade jag från det ena till det andra och så blev ni tyvärr utan blogginlägg. Efter distanskursen, som jag leder här hemifrån, så hastade jag iväg till stan på namnsdagskalas.
Staden bjöd på kaffe/saft och munk, namnsdagen till ära. Träffade förstås många trevliga människor. Tyvärr hann jag inte umgås med alla. En del av dem jag missade skulle jag faktiskt ha haft ärenden åt. Så nu får det bli e-post eller telefonsamtal istället.

En av programpunkterna på namnsdagskalaset var pomologen Gun-Britt Husberg, som berättade om gamla äppelsorter.

Härifrån fick man ta så många äpplen man ville. Snällt, inte sant?

Idag var jag iväg till Mr Tokmannis affär.Tufft lade jag upp två ämbar på kassabandet. MEN, kan ni tänka er, ämbaren var begränsade till ett per hushåll och eftersom jag var alldeles ensam så... Tja, jag fick helt enkelt lämna bort det andra ämbaret. Och inte såg jag Mr Tokmanni heller...

Nu är det nog dags för mej att sticka lite, eller virka... Arbetsdagen är full och nu vill jag inte sitta framför datorn längre, så det så!

5 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Mycket att ta till vara på nu, både från skogen och trädgården. Äpplen är kalasbra.
Ha det gott. Kram Eva

Inge sa...

Tack Eva. Jo, nu finns det mycket gott att skörda.
Ha det bra. Kram Inge

Vänlnnan B sa...

Vilket ämbar blev det????? Med G eller C 🤐😁😉

Vänlnnan B sa...

Vilket ämbar blev det????? Med G eller C 🤐😁😉

Inge sa...

Förstås hade jag radat båda ämbaren på kassabandet! G blev utan ämbar och hamnade i en plastkasse i stället! Och C fick vara i sitt ämbar. Och dubbelmorfar var glad, som fick både ämbar och C! G vet han inget om! Schhh! :)