onsdag, augusti 12, 2020

Tidningar, tidningar

 I söndags kom dubbelmorfar hem med tidningar i parti och minut. Och han hade faktisk köpt en åt mej! Ja, ni läste helt rätt. Han hade köpt en tidning!

Han tyckte att jag behöver hålla lite koll på "borgåtidningen"! Inte alls mej emot. Intressant och kul att lösa korsordet på ett litet kick på söndagskvällen. Jag har ju legat i hård träning med mina Mästarkryss! Och det kan jag tacka H för.

Nå, det var inte enbart köpt tidning dubbelmorfar kom hem med...

... han hade med sig två kassar med gamla veckotidningar! 

Först har de här varit i grann, grannbyn hos prenumeranten, sedan hos hennes dotter, som har gett dem åt min svägerska, som nu i sin tur gav dem åt mej, istället för att föra dem direkt till pappersinsamlingen. Visst är det här återanvändning som heter duga?

Det blev många högar då jag sorterade dem. Dubbelmorfar mumlade och muttrade:
– Du drar sen int ut någo recept eller mönster. Du har redan allt du behöver.
– Nä, nä, sa jag och korsade fingrarna bakom ryggen.
– Vi bläddrar bara lite i dem, innan de far till pappersinsamlingen.
Då stönade jag uppgivet:
– Jo, jo...

Jippii! Tre nummer av den finlandssvenska veckotidningen Kuriren. Och i numret längst till vänster finns till och med en stadsbo, förstås bosatt på landet, så som de flesta stadsborna här omkring.

Jag började bläddra i den äldsta Allasen i samlingen, nummer 2 2018.

Och där hittade jag genast den här supernyttiga gympan! Och nej, tyvärr, har inte hunnit testa den än, men snart, så ska jag nog göra det. Och vilken tur att jag inte behöver några andra redskap än en bok! Tur att jag nu har böckerna i bokhyllan, så kan jag lite variera och testa vilken tyngd och tjocklek, som fungerar bäst.

Trots dubbelmorfars morranden och småsura miner, så är det ändå han som hittills har bläddrat mest i tidningarna. Jag hinner liksom inte riktigt. Jag har ju börjat jobb och det tar konstigt nog en hel del tid! Fritiden krymper...

Tack till svägerskan, som tänkte på mej! Var det inte det ja sa? Man ska omge sig med snälla människor! Hoppas att du också har sådana i din närhet.

Inga kommentarer: