måndag, augusti 03, 2020

Natur och kultur

Idag har vi igen varit österut med dubbelmorfar. Den här gången till östra grannkommunen och nästan så långt söderut vi kunde komma.

Så här vacker vy mötte oss vid en av stugorna. Jag kunde bra tänka mej att stanna där och bara njuta. Basta, simma, plocka hallon och blåbär, virka lite och läsa.

På stugtrappan väntade den här larven. Undrar vad den ska bli när den blir stor? Tyvärr glömde vi tändsticksasken som jämförelse. Dubbelmorfar tycker nu att det nästan ser ut som en grillad korv.

På tillbakavägen tog vi en sväng via Bruket. Där öppnas nu sommarens sista utställning på Stallvinden.
I Vindsgalleriet samsas fem konstnärer från Kouvola. Här ett exempel på Kullervos tavla. Där finns bland annat grafik av Pirjo Pietikäinen och spännande konstverk i blandteknik av Leila Kosonen. 

I Aulagalleriet hittas oljemålningar av Marja Maljonen, från Esbo.

Och det här ser ni ju vad det är, inte sant? Det är Mervi Lakkalas tavlor, som finns utställda i Galleri V2.
Det är en fin utställning, som ni gärna kan gå och se på. Bruket ligger ju inte så långt borta.

Uppe på takbjälken i Aulagalleriet satt de här tre fågelungarna. Tror ni att den där minsta kommer att klara sig? Utställningarna kom igång så sent i år att fåglarna hade redan hunnit bygga bo, så de kunde inte sjasa bort dem. Bra så. Jag frågade Maljonen vad hon tyckte om det skulle komma fågelträck på hennes konstverk. Hon log vänligt och sa att det nog inte gör så mycket. Naturen måste få ha sin gång.

Hoppas att er nya vecka har börjat bra. För mej återstår nu att dra mej mot sovrummet, krypa ner mellan lakanen, läsa lite och sedan sova!

2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Så söt bild av fåglarna!
Lite fågelbajs kanske bara snyggar upp en tavla - hahaa! Speciellt om det är modern konst, nonfigurativt, abstrakt!

Inge sa...

Tack! De där fåglarna är fina. För något år sedan var jag iväg till sonens åker och ladan där. Försökte fånga svalorna på bild. Men det lyckades inte, för de pilade så snabbt och högt, högt upp i luften. Men här på Stallvinden hade jag allt tur!

Konstnären, som har utställt där i Aulagalleriet är en sann djur- och naturvän till all tur. I ärlighetens namn vet jag inte hur jag själv skulle reagera om jag fick min tavla insmord med fågelträck.