söndag, augusti 02, 2020

Olika sorters kultur

Igår var vi, dubbelmorfar och undertecknad, iväg på två evenemang. Vi började med att gå på vernissage av utställningen "Das Modell" i A'la Talli i Bruket.

Det är Tuula Forstén, som ställer ut sina textilverk. I bakgrunden ser ni några av hennes handsydda tavlor och väskor. Hon bjöd på kaffe, saft och hembakt, som var mycket gott.

Här ett exempel på hennes fina textilverk.

Från Bruket åkte vi vidare till Bastion Ungern i stan där det pågick en picknick för bilentusiaster. Alla som hade en hobbybil fick köra in på området.

Den här "killen" satt och vaktade ingången! Jag undrar om han hade släppt igenom min Adam plåtlåda? Visserligen är den inte 30 år gammal riktigt än, men med tanke på hur mycket tid, svett och möda dubbelmorfar har fått sätta ner på den, så borde den nog kunna räknas som hobbybil!

Men kanske jag borde rikta in mej på en sån här rosafärgad bil istället? Modell? Ingen aning efter att endast ha sett den så här i profil.

Men det här är i varje fall en cheva med alla detaljer på rätt ställe!

En söt liten bubbla. Väcker en hel del minnen, för jag har trängt in mej i en sådan här då en pappa, inte min, kuskade oss till friidrottstävlingar. Senare i ungdomen fick jag åka i en modernare variant några gånger. Också det ett äventyr.

I det här fallet är Hot rod en bil och inte potatisringar! Snygg, inte sant?

Om jag skulle ha röstat i publiktävlingen, så skulle nog den där röda De Soto-bilen med breda fina vingar, som syns till höger i bilden, ha fått min röst. Se också hur snyggt parasollet går ton i ton med den rosa bilen. Det är att vara hängiven, inte sant?

Igår var det alltså en dag fylld av kultur. Att jag håller på att bli gammal märktes på att jag igår kröp ner mellan lakanen strax efter klockan 22. Meningen var att jag skulle läsa lite i den fina novellboken, Handbok för städerskor av Lucia Berlin. Jag tänkte liksom att en novell orkar jag nog med. Men nixipixi. Jag somnade redan före klockan 23. Jag fick alldeles tydligt en friskluftschock av att vara ute och titta på bilar hela eftermiddagen!

Önskar er alla en riktigt skön söndagskväll!

Inga kommentarer: