söndag, maj 02, 2021

Hälsningar från...

 ... Ekenäs! Dit styrde vi Adam plåtlådans kylare igår. Och det var riktigt trevligt komma loss från vår lilla bubbla här och njuta av kärt sällskap.

När vi provianterade i en av ortens mataffärer, såg vi, eller nåja, rättare var det så att dubbelmorfar såg, för han satt ute i bilen på parkeringen medan jag gick runt och plockade ihop matvaror till en ex tempore middag, folk som sprang runt med håvar.

Men vad sjutton höll de där människorna med håvar på med?

Jo, de fångade en tjäderhona, som hade förirrat sig in till stan och var en fara mest för sig själv, men också för trafikanter. Den skulle transporteras till Svartå och släppas ut i skogen där. Hoppas att den hittar en hane åt sig , då raggandet i stan inte lyckades.

Rätt lugnt på vägarna och radio nostalgi att lyssna på. Och förstås blev det lite diskussion om vem som uppförde vilka låtar, låtar som vi förövrigt skrålade med i för fulla muggar. Det här är ju till stora delar vår musik! Dubbelmorfar hade igen glömt att det är The Troggs som sjunger Wild Thing och inte Rolling Stones. Inte mindes han heller att det är Diana Ross som framför Touch me in the morning. Ändå påstod han att han har den där LP-skivan. Han trodde att det var Gloria Gaynor. Haaa!

Och så visste han inte vem som sjunger Layla! Vilken tur att han har mej, som har koll på sådana här saker! Fattar dock inte varför han inte förstår att uppskatta min kunskap, utan blir irriterad och påstår att jag är en besserwisser. Höh, själv talar han om bildelar som ingen fattar ett skvatt av utom då förstås mr J. 

På hemvägen såg vi över 20 hjortdjur och fem älgar, alla på behörigt avstånd, tack och lov! Och riktigt skönt var det att få lägga sig i sin egen säng på kvällen efter vår lilla utflykt.

Inga kommentarer: