lördag, maj 01, 2021

Virkad dockklänning

Ifall ni, mot förmodan, funderar att hur blev det nu sen igår med vår valborgsmässoafton, så kan jag berätta att det blev riktigt bra. På eftermiddagen hade vi mr J här på mjöd. Han var så glad och nöjd över att få hemlagad mjöd. Han berömde min mjöd och sade att den smakar precis som hans mammas. Och det är väl nog högsta betyg man kan få av en karl i kökssammanhang, inte sant?

Rätt sent på eftermiddagen styrde vi kosan västerut för dubbelmorfar måste prompt iväg till Motonet. Bläää! Tråkig affär. Visserligen sade mr J:
– Men där finns ju godis.
Nå, jo, men allting annat är sedan sånt där som... ja som har med maskiner eller fiske att göra. Skulle ha varit mycket, mycket trevligare att få vandra i Puuilo. Där finns ju både garn och en massa pysselmaterial!


Nå, dubbelmorfar fick mej med på färden enbart genom att säga att vi skulle fara och hälsa på flickorna. Och där satt vi sedan en liten stund tillsammans med dottern och hennes familj, drack mjöd och lekte. Jösses, vilken fantasi M har. Hon blev lite ledsen när mommo måste åka hem så snabbt, liksom mitt i leken. Hon utvecklade nog en idé om att dubbelmorfar ju kunde åka hem och sen skulle hennes pappa skjutsa hem mej. Men hon fick nöja sig med lillasyster som lekkamrat, för jag följde snällt med dubbelmorfar hem. Och här hemma vankades förstås knackkorv, potatissallad och annat tilltugg. Och kvällen avslutades med lite slötittande på tv, bland annat på Mikko Alatalos 70-årskalas.

Och apropå kalas, tror ni att stickläger skulle vara en bra present till en dam som fyller jämna år i juni? Visst skulle det vara fint att åka iväg och göra något lite annorlunda i sommar? Om nu covid-19 tillåter det förstås. Och jag skulle självklart följa med som sällskap. Inte kan man ju släppa iväg en dam ensam till Österbotten, eller hur?

En sån här har jag förresten hunnit få färdig, igen en virkad dockklänning. Jag verkar ha snöat in på det här med dockkläder.

Modell: Virkad dockklänning på frihand helt från mitt eget huvud
Garn: Eco Cotton från Novita
Åtgång: 108 g
Virknål: Nr 4

Det goda med dockkläder är ju att de blir färdiga och det är skönt. Den här gången var bomullsgarnet betydligt grövre, så det blev en stadig klänning. Man tager liksom det man har i garnlagret. Inte tal om att köpa nytt garn, inte.

Och nu lämnade jag bort knappen på baksidan. Den här modellen blev liksom lite annorlunda mot den tidigare. Produktutveckling!

Ha nu en riktigt skön lördag.

Inga kommentarer: