tisdag, maj 25, 2021

Konstig logik

Idag på eftermiddagen när jag satt och tog igen mej efter arbetsdagen dök plötsligt min PT upp. Jag blev verkligt förvånad, för han skulle ju inte komma idag. Samtidigt blev jag förstås jätteglad att se honom. Han hämtade en gympamatta åt mej. Vi diskuterade från och till vad vi skulle göra. Klockan var 17, alltså middagstid och jag hade inte hunnit äta ordentlig lunch eftersom jag mellan två Zoom-möten var tvungen att hasta iväg till stan.
– Vet du nåt bra matställe vi skulle kunna fara till, frågade jag.
– Nåt lite utöver det vanliga, fortsatte jag bedjande.
– Jo, men det är i Borgå.
– Ska vi fara dit, frågade jag hoppfullt.

Och så diskuterades det hela fram och tillbaka. Jag ville inte besvära minstingen, för han ska iväg till Borgå i morgon också. Det beslöts dock att vi skulle åka iväg för dubbelmorfar behövde en målspruta från Puuilo. Och kan man tänka sig, jag behövde också en grej därifrån. Minstingen å sin sida skulle till en elektronikaffär.

I Puuilo är det minst sagt konstig logik. En målspruta borde ju finnas där målningsgrejerna är placerade. Men tror ni att vi hittade en sådan på det stället? Jo, nej, som västnylänningen säger. Målsprutan fanns med elverktygen. Min logik säger att de verktygen har liksom med el att göra. Ack ja... Men vi hittade den och bra så.

Middagen intog vi på Kimchi.

Lite villrådigt läste vi igenom menyn. Och så beställde vi båda BBQ Bulgogi nötköttsvarianten, utan att vi nu riktigt visste vad det var för nånting. In på bordet kom en sådan här stekpanna på ett bräde och en risskål. Först trodde vi att vi skulle dela på portionen, men det var liksom en stekpanna per person! Riktigt gott, speciellt den där såsen! Och mättande.

På hemvägen handlade vi ännu lite matvaror. En riktigt skön tisdagskväll fick jag tillsammans med minstingen. Kändes skönt att få komma ut och lufta på sig lite och få umgås på tumanhand.
Och vet ni vad? Jo, jag har fått en så superfin födelsedagspresent i förskott. Rörd och tacksam över kärleken och omtanken.

Också fina dagar har ett slut, för nu måste jag i säng. Jag ska tidigt upp i morgon, eller nåja tidigt och tidigt, men jag kan inte sova hur länge som helst för det är möte igen i morgon. Den här gången i stan, så det går inte att kliva direkt från frukostbordet till datorn och mötas på distans. Vi är sex personer på plats med mycket utrymme emellan, så det borde ju vara tryggt.


Inga kommentarer: