fredag, juli 23, 2021

En mörkröd bukett

Idag har det varit fullt hålligång dagen lång.

På förmiddagen hade vi kärt besök av flickorna.

M överräckte den här mörkröda buketten redan innan hon kommit innanför dörren. Sen var det förstås noga med att blommorna kom i vatten.

A visste inte riktigt var hon ville vara. När de skulle åka iväg till grannbyn för att hälsa på morbröderna grät och skrek hon i bilen att hon inte ville hem. Modern hämtade in A och åkte iväg med storasyster. Efter en liten stund i soffan med dubbelmorfar gick det upp för A att nu var hon liksom ensam med oss. Då grät hon en liten stund efter mamma. Det gick fort om för vi hade fullt upp med att leka.

När så mamma och storasyster återvände och A fick höra att de varit hos B och L, så grät A hjärtskärande. Hon ville ju också hälsa på B och L. Det är svårt när man inte kan vara på två ställen samtidigt.

Flickorna fick björnmattan med sig hem. De fick också paket, som modern gav dem nu i kväll. M har nämligen haft namnsdag och när hon får ett paket, så måste ju A också få ett paket! På kvällen ringde M och bara bubblade. Hon var överlycklig över paketet med Barbiedockan och kläderna åt Ken. Sedan frågade hon flera gånger om jag hade sytt A:s mjukisdjur. Jodå, jag hade virkat. Och nu har jag då beställning på två nya mjukisdjur: Enhörning åt M och ko åt A. Och semestern, som är inne på slutrakan. Hur ska jag hinna?

Och på tal om hinna. Innan vi med dubbelmorfar sträckte iväg till Ringborg på sommartorg, så började jag faktiskt på ett nytt virkprojekt. Men jag hann inte med många varv innan det var dags att klä om sig och sätta sig i bilen.

Det var riktigt skönt och givande där på sommartorget. Jag träffade en hel del bekanta och hann till och med prata med några och få en hel del omtumlande jobbnyheter.

Jag försökte fortsätta med virkningen nu ikväll, men fick riva upp två gånger, så jag insåg att jag är alldeles för trött för att hålla ordning på maskor.

Önskar er alla ett riktigt skönt veckoslut.


1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

Jag skrev wn kommentar om din Barbieklänning , Men den gick inte fram . Fick den tillbaka. Undrar ? Försöker igen.
Barbieklänningen är jättesöt. Jag har också stickat/virkat mycket till mina gamla barbiedockkor. Barnbarnen älskade att klä på och av. Nu är de stora och nästa generation får ta över tids nog.
Ha en skön sommar önskar Eva