måndag, juli 19, 2021

Inte utan min virkning

Åååh, äntligen kan man röra på sig utan att svetten rinner i strida strömmar. Det har varit en skön vind hela dagen. Och sol från och till medan jag har ränt runt från öst till väst. Det där med hemester tar på, ska jag säga. Jag skulle aldrig i världen hinna eller orka med längre resor än de här små dagstripperna i närmiljön. Det är fullt upp redan med dem.

Det var lite velande hit och dit i morse, så som det oftast brukar var med dubbelmorfar då man inte får raka besked. Men på förmiddagen var det ändå sedan klart att vi skulle iväg österut. Också den här gången till Fredrikshamn.

Det var ju nästan en månad sedan senast.

Jag hade lagt upp för en ny virkning på morgonen, så den hade jag svårt att lämna. Jag kunde dock avhålla mej från att säga: "Inte utan min virkning". Tror att dubbelmorfar skulle ha fått fnatt då.

Med kom virkningen, tryggt packad i kassen från Varusteleka. Och jag hann med några ynkliga varv medan jag satt ute på en bänk och väntade på dubbelmorfar. Under bilfärden orkade jag inte virka. Det var ju ett nytt projekt, så jag skulle ha blivit tvungen att kolla på mönstret var och varannan minut och det fungerar inte riktigt i bilen. Åtminstone inte för mej.

Från Fredrikshamn återvände vi via anrika Gulfbaren i Svenskby. Till Bruket på en sen lunch. Tur för oss att det ännu fanns mat kvar!

Och hem via Pernå kyrkoby och ett besök i en pop-up-kiosk. Och där satt vi och hade ett riktigt trevligt samtal med bekantas bekanta. Så kan det gå till i våra små cirklar här i vår lilla värld. Det var riktigt skönt att komma ut lite och lufta på sig.

Snart kommer slut-på-semestern-paniken att sätta in, för nu är jag inne på min nästsista semestervecka! Uuuh! Ser med skräckblandad förtjusning fram emot att återgå till mitt älskade jobb.

Önskar er alla en riktigt bra vecka.

Min har minsann börjat med full fart.



Inga kommentarer: