lördag, juli 31, 2021

Liten virkad korg

Okej, när ni ser detta alster, så börjar ni förstå stackars dubbelmorfar. Inte alls konstigt att han vill att jag ska göra nånting nyttigt. Men vad som är nyttigt är ju så olika. För mej är det nyttigt med små virkade grejer, som dels blir färdiga och dels gör av med åtminstone lite garn.

Men småningom måste jag ju nog börja göra nyttiga saker, så gissa vadd jag har gjort? Jo, jag har börjat söka efter intressanta sockmönster! Att sticka sockor är väl nyttigt? Och då kan jag ju sitta tillsammans med dubbelmorfar framför tv:n medan han glor på förra årets OS i Tokyo. Då borde det inte finnas något att gnälla om eller hur?

I torsdags blev i alla fall den här färdig:

Modell: Liten virkad korg, mönster från eget huvud
Garn: flip flop från Novita
Åtgång: 26 g
Virknål: Nr 5

Som sagt, tur att jag hade de där pärlorna, därifrån hittade jag den här blomman. Som ni märker har jag varit extra kreativ nu då semestern är inne på slutrakan.

Korgen är nu fylld med barnbarnens favoritgodis. Få se vad A tycker då hon får den idag på eftermiddagen. Vi är nämligen bjudna på kaffe/saft och bulle till dem. Ska bli härligt att se dem igen. Hoppas bara att dubbelmorfar lorvar sig hem i tid. Man kan inte låta barnbarnen vänta alltför länge.
Och lugn, bara lugn, storasyster får ett helt annorlunda paket. Dock inte hemgjort av mej.

Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på lördagen.

Njut av det härliga vädret och påminn mej om att stänga fönstret i sovrummet i natt, så jag inte blir förkyld och måste ta coronatest. Och apropå det, jag skrev faktiskt ut mitt coronaintyg, så nu har jag lite mera grejer att hålla ordning på i handväskan!

Inga kommentarer: