söndag, juli 18, 2021

Ärmlös klänning

Inget regn i sikte här hos oss. Åskan har mullrat på avstånd, men hållit sig borta. Och kan ni tänka, jag hade faktiskt fläkten avstängd på förmiddagen. Nu sitter jag dock i draget mellan två öppna dörrar och fönster. Jag hade nästan tänkt sitta ute och virka på ett nytt projekt. Men efter att ha hängt tvätten ute, så insåg jag att jag skulle ha varit tvungen att hitta en blåsig plats, för att det alls ska vara möjligt. Ja, och så gav jag upp den tanken och satte mej här och blogga istället! Jag vill ju inte att mönsterpapper och garn flyger iväg till grannarna.

Bonden är ute här på åkern och tröskar höstraps, eller är det ryps? Och höst betyder alltså att han sådde den förra hösten. Det är tidig tröskning, för vi är i mitten av juli. Fruntimmersveckan inleds idag och då borde det ju regna, enligt konstens alla regler.

Grannen tvärs över vägen tvättar sina bilar och dubbelmorfar är i hallen i grannbyn och fixar med min bil. Tror jag, åtminstone. Om det inte är min bil, så är det någon annans.
Själv hade jag tänkt baka idag, söndagen till ära. Men så upptäckte jag att inomhustemperaturen visade 27 grader, så då ville jag inte höja temperaturen i köket ytterligare.

I juni snöade jag totalt in på Barbiekläder. Det gick rätt fort att bli färdig och restgarner försvann. Dock inte så många gram på en gång.

Den här blev färdig 10 juni:

Garn: Bomullsrestgarner 
Åtgång: 12 g
Stickor: Nr 2½ och 3

Klänningen fick bli tvåfärgad, för jag var inte säker på att det vita garnet skulle ha räckt till. Med restgarner vet man liksom aldrig riktigt. Men det gick ju bra så här också. Och det finns ännu kvar pytte pytte lite vitt. Få se vad jag ska göra med det?

Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på söndagen!


1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

Vilken söt Barbieklänning. Snabbt och roligt arbete. Jag höll också på med sådan stick/virkning för ett par år sedan. Då var barnbarnen yngre. Nu får jag vänta på barnbarnsbarnet, men det tar ju tid. Fast jag kan ju lägga på lager. Jag har faktiskt många gamla mönstertidningar kvar.
Kram Eva