söndag, juli 04, 2021

Fullt program

Igår blev ni tyvärr utan blogginlägg. Det beror på att här var fullt program hela dagen och likadant har det varit idag. Och egentligen borde jag nu redan vara i sängen, för det blir tidig väckning i morgon.

En kär gäst, H anlände till oss på fredagskvällen. Vi hade ett projekt som skulle färdigställas, för nu har vi snart hållit på med det i ett års tid. Det krävdes faktiskt inköp av två extra garnnystan, för att få det färdigt. Nu just återstår det sista sömmandet och det föll nu på min nacke, eftersom H reste hem tidigt idag på förmiddagen.

Igår försökte jag med konststycket att samla alla barn och barnbarn till en liten grillfest. Tyvärr lyckades det inte. Barnbarnen med familj uteblev.


De två yngsta sönerna grillade majskolvar och hemgjorda supergoda hamburgare. I kylskåpet fanns ännu grillkorvar, köttbullar, knackkorvar, nypotatis osv. Men allt det fick bli kvar där, för ingen orkade äta annat än hamburgare med allsköns tilltugg och majskolvar.


I fredags bakade jag bottnen till den lätta jordgubbskakan, som jag hittade recept till i KRuoka. Den garnerade vi med H, så fort dubbelmorfar hade hämtat jordgubbarna från torget.

Det blev en riktigt mäktig och mättande efterrätt. Dubbelmorfar var sur.
– Det här en dålig kaka. Det ska vara den med maräng, gnällde han hela tiden. Och samma visa fick jag höra idag. Jag försökte vänligt förklara att jag inte orkade baka nånting annat än det som gick lätt och fort. Ingen vettig människa ställer sig och bakar då innetemperaturen visar 27 grader. Brrr!

Och ändå var dubbelmorfar snäll, för han hämtade rosa rosor åt mej igår!

Sent igår kväll efter att svägerskan B fått skjuts hem, så fortsatte H och undertecknad med vårt projekt. I ärlighetens namn var jag rätt trött, så H stod för merparten av jobbet. Jag smet iväg från sömmandet och fyllde diskmaskinen istället.

I morse då jag just och jämnt hade stigit upp och befann mej på toan, så tyckte jag att jag hörde en bildörr slå igen. Jag försökte gnugga sömngruset ur ögonen och skärpa till hörseln. Undrade lite över hur det kunde höras så tydligt från grannarna.

Plötsligt hörde jag en försiktig knackning på vår dörr. Innan jag hann rusa med tandkrämen strittande runt munnen, så hördes det BANK, BANK på dörren. Och när jag öppnade så stod flickorna där. Vilken glädje!

Vi har inte träffat dem på en tid, så det var riktigt härligt. Och nu blev det fart på minsann. Alla leksaker spreds ut och allt skulle gås noggrant igenom. Ute vädrades lekstugan ordentligt och M och A ställde till med "kaffekalas", för att sedan bege sig ut på smultronplockning.

Flickorna återvände hem mitt på dagen. Dubbelmorfar och undertecknad begav sig iväg till Höganås där det pågick en auktion. För min del var det första gången, som jag besökte en dylik, så det var riktigt intressant. Men nej, jag ropade inte på någonting. Lite harmade det att tre fina skolplanscher gick för endast fem euro, men... vart skulle jag ha placerat dem?
Kul att igen ha fått vara med om någonting nytt.

Det är riktigt mysigt och hemtrevligt i Höganås.
I serveringsutrymmet hittas bland annat den här soffan, med det vackra handvirkade sängtäcket.

Nu på kvällen tog jag det lite lugnt med Skärgårdsdoktorn på TV. En bra och lugn avslutning på veckan, om ni frågar mej.

Nu önskar jag er alla en fin inkommande vecka. 
Själv funderar jag allvarligt på om jag borde dansa en regndans innan precis allting har torkat bort.

   

Inga kommentarer: