lördag, juli 24, 2021

Rosa ugglan

– Borde int du göra något nyttigt, frågade dubbelmorfar i torsdags med lite frost i rösten och mörk blick.
– Ööh, som vad då, undrade jag medan jag virkade så att virknålen glödde.
– Nå, städa förstås. Flickorna kommer ju.
– Nä, nä, jag hinner int nu. Den här måste ju bli färdig, för den är till A, sa jag mycket bestämt.
Då muttrade dubbelmorfar och lommade iväg till TV:n och såg på nån idiotisk fotbollsmatch från OS i Tokyo. Jag är inte alls säker på att han ens visste vilka lag som spelade, för att nu inte tala om vem som vann.

Men i torsdags fick jag den rosa ugglan färdig: 

Garn: flip flop och 7-bröder från Novita samt yllerestgarn
Åtgång: 66 g
Virknål: Nr 5

Och det är nog en lättnad att barnbarnen inte är så kritiska för ena kinden, det där rosa vid ögat, sitter högre upp än den andra. Ögonen blev kanske lite konstiga de också, för jag hade inga svarta knappögon hemma. Om jag ska fortsätta med sådana här amigurumin, så måste jag lägga det på min att-köpa-lista.
Jag gjorde en egen tvist för näbben, så att den står ut så där som en riktig fågelnäbb. Och så lämnade jag bort broderiet från ugglekroppen. Jag tycker att jag inte är så bra på sömmandet.

Jag stoppade in garnändarna från björnmattan och sedan stoppade jag resten med vadd, som jag köpt för länge sedan. Och det är minsann en bra påse att ha till hands. Jag blir jätteotålig när jag vill ha nånting färdigt och därför är det skönt att ha saker och ting hemma.

Ugglan fick sova med A i natt och som sagt M blev eld och lågor då hon upptäckte att mormor kan laga mjukisdjur! Men nu virkar jag på ett helt annat, litet projekt. Första exemplaret blev kanske lite för stort, så nu ska jag testa att övergå från stolpar till halvstolpar. Håll tummarna för att det lyckas.

Ha en riktigt skön fortsättning på lördagen.

Här hos oss misstänker jag att dubbelmorfar planerar nånting... och jag som vill virka...




Inga kommentarer: