lördag, augusti 13, 2022

Den var knottrig!

Åh, ni skulle ha sett bisin mins lyckliga min idag då han kom in från trädgården:
– Jag hittade en gurka, sa han och log lika soligt som Hangö kex

Första frilandsgurkan för i år och hoppeligen inte den enda. Den var knottrig.
Bisin min har gröna fingrar, bortsett då från att bönorna inte grodde och vi har fått endast en rädisa. Bisin min tror att det är fel sorts jord, att den är för fattig på näringsämnen. Det har liksom varit gräsmatta för länge, innan han grävde, svängde och grävde igen för att få till ett trädgårdsland. 

Och vad smakade gurkan då? Ingen aning, för bisin min åt ensam upp hela gurkan!!!

I morse var det nöd vid frukostbordet. Jag som äter mörkt bröd klarade mej bra, men bisin min, som ska ha ljust bröd till sitt morgonkaffe hittade endast mörkt bröd. Det finns semlor (frallor i Sverige) i vårt lilla frysskåp, men han tyckte att det skulle ta alldeles för lång tid att få dem varma.
Så han radade morgonsalladen på tre chokladbitar från Brunbergs! Nöden har ingen lag. Han påstod att det var gott, men jag betvivlar.

Bra saker idag:
  • Yngsta sonen bjöd på mat på en pizzeria i stan.
    Efter att ha ätit oss mätta åkte vi till mataffären och handlade, så nu har jag bunkrat upp ordentligt. Skönt, då behöver jag inte svettas i stan i veckan, ifall nuvarande värmebölja håller i sig.

  • Har varit iväg söderut och träffat bisin mins storasyster, som hastigast. Bjöd henne på god Aino glass. Hon hade en leverans, som vi tog hand om.

  • Fick gott kvällste och en trevlig pratstund i ett ombonat kök i grannbyn. Tack för det!

  • Lyckades lösa Allers A-korsord nr 33 vid fruklosten i morse! Tjohooo!
Önskar er alla en riktigt fin söndag.

Själv ska jag nu krypa ner under lakanet, ja alltså det är för hett med täcke, för i morgon är det till att vara pigg och nyter. Jag kommer att ha ett hedersuppdrag i morgon. Så glad för det och för att jag hade en ledig söndag och genast kunde säga ja.



Inga kommentarer: