måndag, juni 05, 2023

Erkännanden

Mitt första erkännande så här på måndag när en ny vecka startar är att jag var elak igår kväll! Ja, ni läste alldeles rätt: Jag var elak. Och det med bisin min.  🙈
Strax före klockan 22 igår, så dråsade jag ner i gungstolen och tänkte att vi kunde summera dagen, som gått. Tyvärr så hade bisin min helt andra tankar, för han ville se på tians nyheter i mtv 3. Och ser ni här är vi så olika vi någonsin kan vara. Jag är en nyhetsundvikare av stora mått, för då mår jag mycket, mycket bättre. Framförallt vill jag inte alls se på nyheter före jag ska lägga mej.
Bisin min är tyvärr, tyvärr helt tvärtom, en nyhetsnarkoman! Varenda en sändning bör helst bevakas och varenda ett aktualitetsprogram med sitt eviga malande och samma gubbar som analyserar saker de inte vet ett skvatt om!

Nå, så började då Jan Andersson med sin kvinnliga kollega mala om Nato. President Niinistö hade bromsat och ville inte huvudstupa rusa in i försvarsalliansen. Och nu skulle det då ältas och ventileras och förstås måste ju herr Penttilä få säga sitt nu igen. Och vet ni vad jag gjorde? Jo, först bad jag vänligt att bisin min skulle byta kanal. Nå, det gjorde han inte, så då började jag säga bla, bla, bla, bla högljutt och irriterat. Nå, då höjer han förstås volymen och säger att jag inte ska babbla när det är nyheter på TV. Okej, nej inte babbla, men lite "snäll" hårdrock får jag väl sjunga? Så jag drar igång med mina lungors fulla kraft Highway to Hell.  Bisin min faller nästan från soffan och katterna vågar inte komma in från balkong/terrassen! Till all tur bor vi inte i höghus!

Vid det här laget börjar nyheterna äntligen, äntligen vara på slutrakan och jag kan sluta skråla. Bisin min är inte särskilt glad och det är förstås inte jag heller då han som hämnd byter kanal just då väderprognosen ska visas! Idag har jag förunderligt nog lyckats undgå hans nyhetsknarkande. Tjohoo!

Mitt andra erkännande, jag orkade förstås inte äta upp hela pizzan igår, så jag tog den ordentligt med hem i en låda. Väl hemma placerade jag den på en tallrik och in i kylskåpet. Det skulle bli dagens lunch för mej. Men vet ni vad? Jo, jag glömde bort både min pizza och hela lunchen!
Till all tur åt den semestrande äldsta sonen upp pizzabitarna.

I morse vaknade jag vid fyratiden och insåg direkt att jag gjorde en dumhet igår då jag på hemvägen rusade genom stora varuhuset i stan. Jag erkänner att jag hade köpt samma gula set med sommarkläder en gång till åt Lillan! 🙈 Milda makaroner, hur disträ får man bli?

Jag försökte vara verkligt effektiv idag framför datorn och multitaska. Jag erkänner att jag inte klarade av det! Jag skrev e-post, meddelanden i Messenger, försökte få en tidningstext klar, tillika som jag ännu fixade svensk text till en sida i Canva, sorterade foton från lördagen som skulle skickas ut lite hit och dit, försökte lösa ett datorproblem, som jag gick bet på och där jag inte kan göra något alls åt det hela utan enbart vänta att rätt person, som står över mej i hierarkin får sina rättigheter. Till sist blev det så mycket att jag stängde allting, tittade en stund på Arenan och återgick sen lugnt till e-post och tidningstext. Men trögt, ack så trögt det går då jag hellre vill sitta med stickningen.

Och jo, jag erkänner, jag tog en av bisin mins ölburkar nu till middagen! Och det är bara måndag idag, så hur ska detta sluta?

Bra saker idag:

  • Sov ända till halvnio i morse. Och det är precis lagom tid att stiga upp!

  • Och joo, jag erkänner, jag har varit ett hastigt varv till stan idag på eftermiddagen. Där träffade jag en trevlig dam, som sålde bort sitt lager med bomullsgarn. Jag fick hela den här fina garnlådan till fyndpris, så jag kunde ju inte säga nej. Dessutom så kom den ju personligt levererad till stan och vad kunde vara bättre än det?

  • Fixade middagsmaten tillsammans med äldsta sonen och det gick över förväntan med två kockar i köket!
Önskar er en riktigt skön tisdag.

Inga kommentarer: