söndag, september 17, 2023

Kalassöndag

Kväll efter en kalassöndag. Just nu känner jag mej lite, ja lite vad då? Vemodig kanske, kommande arbetsvecka är rätt full. Det är minst sagt utmanande, för nu just skulle jag inte vilja göra så mycket annat än sticka, sticka, sticka och sticka igen. Men ingen fara, det lär ska vara bra att ha någonting att längta efter så...

Bra saker idag:

  • Jag var tidigt uppe i morse. Ingen söndagsvila här inte.

  • Jag lyckades dekorera smörgåstårtan utan H:s hjälp. Och som ni ser gick det kanske lite för långt, för jag sparade inte precis på dekorationerna!
    Jubilaren blev glatt överraskad och kan ni tänka, tårtan gick faktiskt att äta!

  • Riktigt, riktigt trevligt kalas i västra grannstaden genast på morgonen. Stort tack för det.

  • Den här gången satt jag faktiskt ute i bilen och stickade medan bisin min letade förgäves i Motonet efter delar till Mr J:s ena bil. Bisin min tyckte att han får skämmas över mitt tilltag. Men bättre att sticka än att sitta och pilla på telefonen, som jag såg att några andra kvinnor gjorde. Alla kvinnor vill faktiskt inte trava omkring där i den där affären.
    Bisin min fick inte tag på terpentin, så vi hamnade ännu att åka via Puuilo. I den affären ville han inte ha in mej och gissa varför? Jo, för att där finns garn! Men i ärlighetens namn, jag var inte det minsta lockad. Gårdagens garnäventyr var alldeles tillräckligt! Den garnutfärden lever jag länge på.

  • När vi kom hem tog jag hand om disken, som vi lämnade vind för våg tidigt i morse då vi körde iväg.

  • Satt ute på eftermiddagen ungefär en halvtimme och stickade. Det blåste hårt, så det var bäst att komma in fortare än kvickt liksom. Men när man stickar märker man inte så mycket av det, utan man ska bara sticka ett varv till, så ett varv till, ännu ett varv och så ännu ett varv...
    Men till sist var jag tvungen att ge upp, för jag började frysa så smått.

  • Har hunnit vara ensam hemma nu ikväll och ladda batterierna. Det är bra med tanke på den extra långa arbetsdagen jag har i morgon.
Önskar er alla en riktigt bra ny vecka.
Själv ska jag nu ladda arbetsdatorn, packa två jobbväskor, en per arbetsplats, duscha och så småningom krypa ner under täcket.

Inga kommentarer: