fredag, februari 02, 2024

Fredagsbukett

Flera av mina väninnor brukar unna sig en fredagsbukett då de veckohandlar just på fredag. En vacker blombukett, som uppmuntran under oxveckorna, som nu segt pågår. För en vecka sedan då jag var ut på äventyr med yngsta sonen tänkte jag göra likadant. Men så kom jag på andra tankar och min fredagsbukett, som jag köpte för en vecka sedan, ser ut så här:

Esikko heter den här på finska. Kan det månne vara en viva? I mataffären stod det inget svenskt namn. I det här fallet inte alls viktigt. Den här krukväxten är vacker oberoende av språk. Och som ni ser, riktigt mina färger!

Blombukett, tulpaner, fick jag ju i onsdags, så de kanske kan räknas som dagens fredagsbukett? Om inte så blommar ju min krukväxt alltjämt, fastän bisin min påstod att jag kommer att ha dödat den inom en vecka. Hans tankar om mej är inte särskilt höga när det gäller blommor och blader. Oftast har nog han också ett finger med i spelet, såtillvida att han vattnar blommorna på förmiddagen och jag på kvällen. De stackars växterna är dyblöta. Eller så kan det gå som det gick då jag flyttade på en krukväxt. Ingen kom ihåg den, så den stackaren torkade bort. Måste göra en Exceltabell där alla blommor ingår och så måste man kryssa i vilken dag man vattnat. Det blir väl bra?

Och nu har ni väl kommit ihåg att ladda upp inför morgondagen? Ni har väl bunkrat upp med chips och dipp eller popcorn eller små salta snittar och lite godis? I morgon kväll startar Mello och det ska vi väl inte missa? I vårt hus har vi popcorn och gul Jaffa och jag har till all tur Arenan och min dataskärm, för på vår stora TV i vardagsrummet är det strängt förbjudet att "se på sånt skräp" enligt bisin min. 

Och på tal om Mello, minns ni brandmännen från 2002? Nån skulle nog få komma och ta mej långt härifrån och sen hämta mej tillbaka när all is och snö har tinat, tack! De här käcka gossarna introducerade klappen! Och det var ju en kul grej i koreografin.

Bra saker idag:
  • Sov ända till nio. Skönt!

  • Har helt fräckt tagit mej sticktid och struntat i att jaga runt med snabeldraken!

  • Förbarmade mej dock över den överfulla tvättkorgen och fick igång en maskin med lakan och handdukar.

  • Äldsta sonen fixade middagen.

  • Och det var bra, för jag hann få en liten ljusblå socka färdig...

  • ... och en sjalett, som ännu ska blockas och få en knapp isydd innan den är helt färdig. Stickandet är klart. Men nu kan jag redan lite börja kolla på nya lättstickade projekt, som får gå parallellt med sockstickningen.
Önskar er en riktigt fin lördag.


Inga kommentarer: