fredag, januari 26, 2024

Fredagskväll i Fylla

Oj, oj, oj, idag fick jag knappt hälften av det jag borde ha gjort färdigt. Suck! Ändå har det varit full fart hela dagen. Men varje gång jag har försökt koncentrera mej på att förbereda måndagens föreläsning, så har något annat kommit i vägen. E-post, som kräver omedelbara åtgärder, intyg ska fotas eller skannas, e-post ska skickas krypterat på ett säkert sätt och då ska man registrera sig och... Ja, ni skulle bara veta vad allt man måste hålla på med under en ledig fredag!

Jag får allt sjunga som Monica Zetterlund: Vad en liten gumma kan gno

Bra saker idag:

  • Vaknade klockan åtta pigg och nyter.

  • Fick iväg blanketter och papper i god tid före deadline. Få se vad det för med sig.

  • Vilken tur att jag har sparat alla examens- och kursintyg ordentligt inmappade, så det var lätt att hitta alla dem som efterfrågades.

  • Lagade mat tillsammans med äldsta sonen. Han gjorde mosen och jag preparerade ugnskorven. Så gissa vem som hade det tyngsta jobbet? 😀
    Och jösses så god Kal's senap är. Gav en riktigt fräsch smak åt korven. Och att blanda riven gul lök med riven röd lök gav en intressant färg.

  • Plötsligt knackade det på dörren nu ikväll och där stod yngsta sonen med en plastkasse i handen.
    – Vill du följa med till Borgå, frågade han. Och det ville jag förstås. Fort som sjutton klädde jag om, packade en liten kasse med grejer åt småflickorna och så iväg.
    Sonen uträttade sitt inköp och så lämnade vi av kassen hos flickorna innan vi susade österut igen.


  • Och plötsligt var vi i Fylla och smorde kråset. God mat och intressant att studera kunderna en fredagskväll. På barsidan pågick en pubfrågesport. Jag skulle aldrig ha klarat den, för det handlade om sport. Ett svar kunde jag, nämligen vad fencing är för sportgren och det är ju fäktning. Eftersom frågesporten var på finska så var svaret miekkailu.
Önskar er en riktigt fin lördag.
Den här gumman ska nu krypa under täcket. Nattis!

Inga kommentarer: